ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:19
 

Κατά της στήριξης της παραμονής στην ΕΕ ψήφισε το Εργατικό Κόμμα

Εγκρίθηκε η πρόταση για τήρηση ουδέτερης στάσης από το κόμμα μεταξύ της επιλογής του Remain και μίας συμφωνίας για διατήρηση στενής σχέσης με την ΕΕ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Καταψηφίστηκε από το συνέδριο του βρετανικού Εργατικού Κόμματος στο Μπράιτον η πρόταση για επίσημη στήριξη της παραμονής στην ΕΕ σε ένα πιθανό νέο δημοψήφισμα για το Brexit.

Αντίθετα, εγκρίθηκε η πρόταση για τήρηση ουδέτερης στάσης από το κόμμα μεταξύ της επιλογής του Remain και μίας συμφωνίας για διατήρηση στενής σχέσης με την ΕΕ που θα έχει διαπραγματευθεί μία κυβέρνηση των Εργατικών.

Υπερψηφίστηκε επίσης πρόταση του ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν για ένα ειδικό συνέδριο μετά από τις επόμενες εκλογές που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες της στάσης των Εργατικών σε ένα δημοψήφισμα.

Ο κ. Κόρμπιν και το κόμμα γενικότερα έχουν πει ότι θέλουν τη διενέργεια πρόωρων εκλογών και ότι μια κυβέρνηση Εργατικών θα διεξαγάγει δημοψήφισμα εντός έξι μηνών.

Η απόρριψη της πρότασης για να γίνει η παραμονή στην ΕΕ επίσημη θέση του κόμματος έγινε με τους συνέδρους να υψώνουν το χέρι. Πολλοί σύνεδροι αμφισβήτησαν το τελικό αποτέλεσμα και ζήτησαν νέα ψηφοφορία και καταμέτρηση, αλλά η προεδρεύουσα απέρριψε το αίτημά τους.

Η πρόταση για στήριξη της παραμονής στην ΕΕ είχε κατατεθεί από την πλειοψηφία των τοπικών οργανώσεων του κόμματος και είχε τη στήριξη των περισσότερων συνδικάτων και πολλών κορυφαίων στελεχών της σκιώδους κυβέρνησης των Εργατικών, παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης Τζέρεμι Κόρμπιν τάσσεται υπέρ της ουδέτερης στάσης.

Υπέρ της παραμονής είχε ταχθεί νωρίτερα στην ομιλία του και ο σκιώδης υπουργός Brexit σερ Κιρ Στάρμερ, ακολουθώντας το παράδειγμα του σκιώδους υπουργού Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ και της σκιώδους υπουργού Εξωτερικών Έμιλυ Θόρνμπερι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X