ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:41
 

Καταγγελία για βασανιστήρια σε διπλωμάτες στην Άγκυρα

Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται και σεξουαλικές κακοποιήσεις

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε ανεπανόρθωτα βασανιστήρια σε κεντρικό κρατητήριο της Άγκυρας, εκτέθηκε προσωπικό του τουρκικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τον νομοθέτη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Τουρκίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ömer Faruk Gergerlioğlu. Όπως ανέφερε, ,εταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται και σεξουαλικές κακοποιήσεις καθώς και άλλου είδους απάνθρωπη μεταχείριση των Τούρκων διπλωματών. 

Το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών που κρατείται εκτέθηκε σε σοβαρά βασανιστήρια ανέφερε ο βουλευτής στο Twitter, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή και παροτρύνοντας το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσει εξηγήσεις για το θέμα.

Οι τουρκικές αρχές, στις 20 Μαΐου, εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 249 υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών για εικαζόμενη εξαπάτηση εξετάσεων, πράξη την οποία συνδέει η τουρκική κυβέρνηση με το κίνημα Γκιουλέν.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν για δεσμούς με το Κίνημα Γκιουλέν. Περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής ή απολυθεί στο πλαίσιο της καταστολής που υπερβαίνει τα σύνορα της Τουρκίας με σκοπό την έκδοση υποτιθέμενων μελών που ζουν εκτός της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X