ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κιμ: Ο στρατός μας να είναι έτοιμος για κάθε προκλητική ενέργεια

H Πιονγιάνγκ δεσμεύτηκε να αναπτύξει ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις στα νότια σύνορα

ΠΗΓΗ: Reuters

Ο Βορειοκορεάτης ηγεμόνας Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε τον στρατό του να είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε «πρόκληση» από τον εχθρό, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα Παρασκευή, αφού η Πιονγιάνγκ δεσμεύτηκε να αναπτύξει ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις και νέα όπλα κατά μήκος των συνόρων της με τη Νότια Κορέα.

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που ο Βορράς εκτόξευσε έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η Σεούλ να αναστείλει μια βασική ρήτρα στη διμερή στρατιωτική συμφωνία του 2018 και η Πιονγιάνγκ με τη σειρά της να δηλώσει ότι δεν δεσμεύεται πλέον από το σύμφωνο.

Επισκεπτόμενος τη διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Βόρειας Κορέας χθες Πέμπτη για την ημέρα του αεροπόρου, ο Κιμ παρουσίασε κατευθυντήριες γραμμές για να βελτιώσει τη μαχητική στάση του στρατού και να αυξήσει «τις δυνατότητές του να πολεμήσει πλήρως τον πόλεμο», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Διαμόρφωσε επιχειρησιακές και τακτικές πολιτικές… ώστε να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε στρατιωτική πρόκληση και απειλή του εχθρού άμεσα και δυναμικά», ανέφερε το KCNA.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη σε πτέρυγα μαχητικών αεροσκαφών, όπου οι πιλότοι πραγματοποίησαν μια πτήση επίδειξης, είπε.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τα κρατικά μέσα έδειξαν τον Κιμ και την κόρη του, ντυμένους και τους δύο με μακριά δερμάτινα μπουφάν, να παρακολουθούν την επίδειξη.

Ο Κιμ επαίνεσε την πολεμική αεροπορία επειδή είναι «πλήρως προετοιμασμένη να εκτελέσει τέλεια τις αεροπορικές αποστολές μάχης υπό οποιαδήποτε δυσμενή κατάσταση», ανέφερε το KCNA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν καταδικάσει σθεναρά την πρώτη εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου του Βορρά ως παραβίαση πολλαπλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο η Πιονγιάνγκ έχει πει ότι θα εκτοξεύσει περισσότερους δορυφόρους, αποκαλώντας το άσκηση του δικαιώματος αυτοάμυνας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση