ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κλείδωσε» η λίστα των Ευρωπαίων Επιτρόπων

Το πράσινο φως έδωσε το Συμβούλιο των Κρατών Μελών, στις 27/11 η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ ενέκρινε σήμερα τον νέο, επικαιροποιημένo κατάλογο προσώπων, τα οποία προτείνει να διοριστούν ως μέλη της Κομισιόν για την επόμενή της θητεία (έως τις 31 Οκτωβρίου 2024), περιλαμβανομένων και των νέων τριών ονομάτων από τη Γαλλία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, που εγκρίθηκαν άλλωστε την περασμένη εβδομάδα μετά από την ακρόασή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η τυπική έγκριση του τελικού καταλόγου από το Συμβούλιο ανοίγει το δρόμο για την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κομισιόν ως σύνολο την ερχόμενη Τετάρτη στις 27 Νοεμβρίου.

Η Βρετανία δεν θα διορίσει Ευρωπαίο επίτροπο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 παράγραφος 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κατάλογος των ορισθέντων Επιτρόπων εγκρίνεται από το Συμβούλιο με κοινή συμφωνία με τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Κομισιόν. Η εκλεγείσα πρόεδρος Ursula von der Leyen έδωσε τη συγκατάθεσή της στο σχέδιο καταλόγου στις 21 Νοεμβρίου.

Στο περίμενε για Βρετανία

Το μοναδικό κεφάλαιο που παραμένει ανοικτό αποτελεί η θέση Επιτρόπου από τη Βρετανία, καθώς μετά τη νέα παράταση που δόθηκε στο Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020, η βρετανική κυβέρνηση ενημέρωσε την νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις προθέσεις της.

Σύμφωνα με την επιστολή προς την κα φον ντερ Λάιεν, η βρετανική κυβέρνηση ενημερώνει ότι δεν θα διορίσει Ευρωπαίο επίτροπο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η φον ντερ Λάιεν έλαβε νομική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία η απουσία επιτρόπου από τη Βρετανία δεν θα εμποδίσει τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου, όπως είναι προγραμματισμένο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X