ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλειστή προσωρινά η γέφυρα της Κριμαίας για «ασκήσεις»

Εντείνονται οι φόβοι τόσο στην Κριμαία όσο και στη Ρωσία για μια εκτεταμένη ουκρανική αντεπίθεση

Οι ρωσικές κατοχικές αρχές τς Κριμαίας έκλεισαν την Τετάρτη τη γέφυρα που συνδέει την κατεχόμενη ουκρανική χερσόνησο με τη Ρωσία για ασκήσεις, όπως ανέφεραν, την ώρα που εντείνονται οι φόβοι τόσο στην Κριμαία όσο και στη Ρωσία για μια εκτεταμένη ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την αναστροφή των δεδομένων του 2014.

Οι ουκρανικές δυνάμεις φέρονται να ανασυντάσσονται με την ένταξη στο οπλοστάσιό τους εξελιγμένων όπλων από τη Δύση, και Ρώσοι πολεμικοί παράγοντες, όπως ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, προειδοποιούν για μεγάλη ουκρανική επίθεση που θα έχει στόχο την απελευθέρωση της εδώ και εννέα χρόνια κατεχόμενης χερσονήσου στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της κατοχικής διοίκησης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η γέφυρα της Κριμαίας είναι κλειστή για αρκετές ώρες λόγω ασκήσεων που διεξάγονται στην περιοχή, αναφερόμενος στη δομή που δημιούργησαν οι Ρώσοι για την άμεση σύνδεση της Κριμαίας με τη ρωσική περιοχή του Κράσνονταρ.

«Η γέφυρα της Κριμαίας είναι κλειστή λόγω ασκήσεων που διεξάγονται στην περιοχή. Η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί σε λίγες ώρες. Προτρέπω όλους να εμπιστεύονται μόνο αξιόπιστες πηγές πληροφοριών», έγραψε ο κ. Αξιόνοφ στο Telegram.

Ο Ολεγκ Κριούτσκοφ, σύμβουλος του ρωσόφιλου επικεφαλής της περιοχής, διευκρίνισε αργότερα στο κανάλι του στο Telegram ότι η κυκλοφορία στη γέφυρα αποκαταστάθηκε.

Πηγή: Reuters, TASS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση