ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κομισιόν: Νωρίτερα η παράδοση 50 εκατ. δόσεων της Pfizer στην Ε.Ε.

Δεν πρόκειται για νέες δόσεις αλλά για ήδη συμφωνημένες ποσότητες, η παράδοση των οποίων μετατέθηκε χρονικά από το δ’ στο β’ τρίμηνο του 2021, ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν

Newsroom Κ, Αθήνα

Γιάννης Παλαιολόγος

Πενήντα εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ξεκινώντας από τον Απρίλιο ως το τέλος Ιουνίου εξασφάλισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως μόλις ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν πρόκειται για νέες δόσεις αλλά για ήδη συμφωνημένες ποσότητες, η παράδοση των οποίων μετατέθηκε χρονικά από το δ’ στο β’ τρίμηνο του 2021.

Όπως ανέφερε η κ. φον ντερ Λάιεν, ως χθες 126 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 είχαν παραδοθεί στην Ε.Ε., ενώ έχουν ήδη χορηγηθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις. Αποκάλεσε τις δύο εταιρείες «αξιόπιστους εταίρους» της Ε.Ε. που «ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας».

Τέλος, η κ. φον ντερ Λάιεν αποκάλυψε ότι η Επιτροπή ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Pfizer/BioNTech για την προ-αγορά 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου για το 2022-3.

Η νέα σύμβαση, είπε, θα προβλέπει την παραγωγή των εμβολίων, αλλά και όλων των αναγκαίων εξαρτημάτων και συστατικών, στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση