ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κόρμπιν: «Εθνική καταστροφή» το Brexit χωρίς συμφωνία

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ο Τζέρεμι Κόρμπιν το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ο Τζέρεμι Κόρμπιν το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία για τη μελλοντική σχέση κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του με την οποία έκλεισε το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Λίβερπουλ.

«Θα επρόκειτο για εθνική καταστροφή», πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών. 

«Για το λόγο αυτό, αν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία ή αν η πρωθυπουργός δεν καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία, θα πιέσουμε για γενικές εκλογές», συνέχισε ο κ. Κόρμπιν.

Κατέστησε σαφές ότι εφόσον η πρωθυπουργός Μέι φέρει στη Βουλή των Κοινοτήτων προς έγκριση ως έχει το σχέδιο Τσέκερς για το Brexit το Εργατικό Κόμμα θα το καταψηφίσει.

Απευθυνόμενος δε στην πρωθυπουργό, είπε ότι αν φέρει μία συμφωνία που θα προβλέπει παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελωνειακή ένωση, εγγυήσεις ότι δεν θα επανέλθουν τα σύνορα στην Ιρλανδία και θα προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, τότε θα έχει τη στήριξη του κόμματός του. «Αν δεν μπορείς όμως να διαπραγματευτείς μία τέτοια συμφωνία, πρέπει να κάνεις στην άκρη για ένα κόμμα που και μπορεί και θα την πετύχει», τόνισε ο κ. Κόρμπιν.

Αναφερόμενος εξάλλου στην εξωτερική πολιτική μιας πιθανής κυβέρνησης υπό τον ίδιο, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είπε ότι με την ανάληψη της εξουσίας οι Εργατικοί θα αναγνώριζαν το κράτος της Παλαιστίνης, θέλοντας να προωθήσουν τη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά από εκτενή τοποθέτησή του με την οποία απέρριψε τις επίμονες κατηγορίες των τελευταίων μηνών ότι ο ίδιος και ο κεντρικός μηχανισμός του κόμματος γύρω του είτε διαπράττουν είτε ανέχονται πράξεις αντισημιτισμού στους κόλπους των Εργατικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση