ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κόσοβο: Οι Σέρβοι κηρύσσουν τριήμερο πένθος

Το κύριο πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί τους Σέρβους στο Κόσοβο κήρυξε τριήμερο πένθος για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία

ΠΗΓΗ: Reuters

Το κύριο πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί τους Σέρβους στο Κόσοβο κήρυξε σήμερα Τρίτη τριήμερο πένθος για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, στο χειρότερο περιστατικό βίας που έχει καταγραφεί εδώ και χρόνια στην αμφισβητούμενη περιοχή.

Οι αρχές του Κοσόβου υποστηρίζουν ότι περίπου 30 βαριά οπλισμένοι Σέρβοι εισέβαλαν στο χωριό Μπάνισκα την Κυριακή, εξαπέλυσαν επίθεση κατά της αστυνομίας και στη συνέχεια οχυρώθηκαν σε σερβικό ορθόδοξο μοναστήρι.

Η αστυνομία ανακατέλαβε το μοναστήρι αργά την Κυριακή, ενώ τρεις επιτιθέμενοι και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν.

Αγνωστα τα κίνητρα

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ούτε υπήρξε ανακοίνωση σχετικά με τα κίνητρα των ενόπλων.

Το Κόσοβο κατηγορεί τη Σερβία ότι υποστηρίζει τους ένοπλους μαχητές. Η Σερβία υποστηρίζει ότι το Κόσοβο κακομεταχειρίζεται τους κατοίκους της περιοχής με σερβική πλειοψηφία.

«Οι 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου ανακηρύσσονται ημέρες πένθους λόγω της δολοφονίας των συμπολιτών μας στα τραγικά γεγονότα στο χωριό Μπάνισκα», ανακοίνωσε το κόμμα Σερβική Λίστα, γνωστοποιώντας ότι όλες οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θα ακυρωθούν και οι σημαίες θα πνέουν μεσίστιες.

«Εκ μέρους της Σερβικής Λίστας και του σερβικού λαού του Κοσσυφοπεδίου εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των νεκρών και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση