ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δέχεται κριτική ο Τραμπ για την υπόθεση Κασόγκι

Διακοπή εμπορικών και στρατιωτικών σχέσεων των ΗΠΑ με την Σαουδική Αραβία εισηγείται η Washington Post 

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Οι χειρισμοί της αμερικανικής ηγεσίας στην υπόθεση του αγνοούμενου Σαουδάραβα δημοσιογράφου δεν πείθουν μεγάλες μερίδες της αμερικανικής κοινής γνώμης. Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αφήνει να εννοηθεί ότι για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ενδέχεται να ευθύνονται σκοτεινοί κύκλοι του Ριάντ και αναφέρεται στο τεκμήριο της αθωότητας, προβληματίζει τους Αμερικανούς πολίτες και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Η Washington Post, εφημερίδα η οποία μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε άρθρα γνώμης του κ. Κασόγκι, χαρακτηρίζει ως λανθασμένη την γραμμή της ηγεσίας Τραμπ στην όλη υπόθεση και σε νέο κύριο άρθρο της τονίζει ότι την εξέταση της θα πρέπει να αναλάβει διεθνής ανακριτική επιτροπή.

«Ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί η αλήθεια για το τι συνέβη στον κ. Κασόγκι είναι η δημιουργία μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής. «Οι Σαουδάραβες δεν μπορούν να διερευνήσουν από μόνοι τους», έγραψε ο David Kaye, ο ειδικός εισηγητής για την ελευθερία της έκφρασης, και η Agnes Callamard, η ειδική εισηγήτρια πρόσθεσε ότι «η ευθύνη της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται σε πρακτικό επίπεδο αδιαμφισβήτητη», υπογραμμίζει η αμερικανική συντηρητική εφημερίδα.

Στην συνέχεια, η Washington Post αναφέρει τα εξής: «Αυτό που δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό είναι μια διπλωματική προσπάθεια καθαρισμού (εξιλέωσης) που διεξάγεται από την ηγεσία Τραμπ για ένα καθεστώς και έναν κυβερνήτη που έχει τύχει καλή μεταχείριση, παρά τις αυξανόμενες υπερβολές του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Τέλος, η εφημερίδα τονίζει ότι «Μέχρι την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας για τον κ. Κασόγκι οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αποφεύγουν το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και το Κογκρέσο θα πρέπει να μπλοκάρει όλες τις στρατιωτικές πωλήσεις».
Η εισήγηση της Washington Post ρίχνει φως στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Ουάσιγκτον σχετικά με το μέλλον των σχέσεων των ΗΠΑ με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X