ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυριακίδου: Η σημερινή συμφωνία για τον ΕΜΑ είναι ο πρώτος πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας

Η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΕΜΑ ενισχύει τον ρόλο του οργανισμού

ΚΥΠΕ

Την προκαταρκτική συμφωνία των διαπραγματευτών της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και των διαπραγματευτών της επιτροπής Περιβάλλοντος (ENVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ενίσχυση της εντολής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) χαιρέτισε σε ανάρτησή της στο Twitter η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

«Η σημερινή πολιτική συμφωνία για ισχυρότερη εντολή στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τοποθετεί τον πρώτο πυλώνα μιας ισχυρής ευρωπαϊκής ένωσης υγείας» ανέφερε η κ. Κυριακίδου στην ανάρτησή της.

«Ο ΕΜΑ θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση ελλείψεων ζωτικών φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού και θα διασφαλίσει την ταχύτερη έγκριση θεραπειών και εμβολίων» πρόσθεσε.

Η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΕΜΑ ενισχύει τον ρόλο του οργανισμού στην παρακολούθηση και την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της πρότασης της Κομισιόν για την προώθηση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, η οποία περιλαμβάνει την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), νομοσχέδιο για τις διασυνοριακές υγειονομικές απειλές και τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση