ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφωνεί να ακούσει τους προβληματισμούς μας για τη Ράφα

«Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν θα επιχειρήσουν στη Ράφα μέχρι να έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε την οπτική και τις ανησυχίες μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου

Το Ισραήλ έχει συμφωνήσει να ακούσει τους προβληματισμούς των ΗΠΑ πριν από μια επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν θα επιχειρήσουν στη Ράφα μέχρι να έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε την οπτική και τις ανησυχίες μας», ανέφερε ο Κίρμπι στο ABC.

Την Τετάρτη, ανώτερος αξιωματούχος των IDF είπε ότι ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει να απομακρύνει τους αμάχους από τη Ράφα και να επιτεθεί στις θέσεις της Χαμάς, παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο ανθρωπιστικής καταστροφής.

Από την πλευρά της, η Ουάσιγκτον έχει πει ότι δεν θα στηρίξει μια επιχείρηση στη Ράφα χωρίς κατάλληλο και αξιόπιστο ανθρωπιστικό σχέδιο. Μάλιστα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα μεταβεί στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα. Οπως είπε ο Κίρμπι, ο Αντονι Μπλίνκεν θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για μια προσωρινή εκεχειρία, τουλάχιστον έξι εβδομάδων.

«Αυτό που ελπίζουμε είναι ότι μετά έξι εβδομάδες προσωρινής εκεχειρίας ίσως μπορέσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια. Οι Ισραηλινοί έχουν αρχίσει να ικανοποιούν τις δεσμεύσεις που ο πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε», σημείωσε ο Κίρμπι, προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια που μεταβαίνουν στη βόρεια Γάζα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση