ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Μέι: Brexit χωρίς συμφωνία ή αναβολή

Eάν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν την αναθεωρημένη πρόταση συμφωνία μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Newsroom K

BBC, Euronews

Όπως δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, το βρετανικό κοινοβούλιο θα μπορέσει να ψηφίσει στις 14 Μαρτίου για το εάν θέλει να καθυστερήσει το Brexit, εάν οι βουλευτές απορρίψουν τόσο τη συμφωνία που θα φέρει η ίδια, όσο και την πιθανότητα εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Στις πολιτικές πιέσεις φαίνεται ότι υπέκυψε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ανακοινώνοντας σήμερα, ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, ότι εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία που θα φέρει η ίδια για το Brexit, τότε θα κληθούν να αποφασίσουν για το έαν προτιμούν να επιλέξουν το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή να υπάρξει αναβολή του Brexit.

Όπως είπε, συγκεκριμένα, σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, εάν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν την αναθεωρημένη πρόταση συμφωνία μέχρι τις 12 Μαρτίου, θα τους δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν για το εάν επιθυμούν έξοδο χωρίς συμφωνία. Εάν απορριφθεί και αυτό το ενδεχόμενο, οι ίδιοι θα ψηφίσουν στις 14 Μαρτίου, για το εάν θέλουν να υπάρξει μια «σύντομη περιορισμένη παράταση» ισχύος του Άρθρου 50.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου, μόνο εάν υπάρξει σαφής συναίνεση της βουλής για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα», επεσήμανε η Μέι.

Όπως είπε, οι επιλογές παραμένουν απαράλλαχτες: Συμφωνία, όχι συμφωνία ή καθόλου Brexit. Πάντως, η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση του Brexit δεν θα καθιστούσε ευκολότερη την επίτευξη συμφωνίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα ήταν ικανή να βγάλει από το «τραπέζι» το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Άλλωστε, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή της με το ενδεχόμενο αναβολής του Brexit, υπογραμμίζοντας πως οι προσπάθειες πρέπει να εστιάσουν στην επίτευξη συμφωνίας.

Αυτά, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου του 2019, χωρίς εντούτοις η Μέι να έχει καταφέρει να φέρει στη βουλή μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει τη στήριξη των Βρετανών βουλευτών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

H απόφαση του Twitter να απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις προκάλεσε εγκώμια εκ μέρους των Δημοκρατικών

Twitter, το υπερόπλο του Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί αναζητούν τρόπο να αντιμετωπίσουν την κυριαρχία του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X