ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέι: Brexit χωρίς συμφωνία ή αναβολή

Eάν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν την αναθεωρημένη πρόταση συμφωνία μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Newsroom K

BBC, Euronews

Όπως δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, το βρετανικό κοινοβούλιο θα μπορέσει να ψηφίσει στις 14 Μαρτίου για το εάν θέλει να καθυστερήσει το Brexit, εάν οι βουλευτές απορρίψουν τόσο τη συμφωνία που θα φέρει η ίδια, όσο και την πιθανότητα εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Στις πολιτικές πιέσεις φαίνεται ότι υπέκυψε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ανακοινώνοντας σήμερα, ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, ότι εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία που θα φέρει η ίδια για το Brexit, τότε θα κληθούν να αποφασίσουν για το έαν προτιμούν να επιλέξουν το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή να υπάρξει αναβολή του Brexit.

Όπως είπε, συγκεκριμένα, σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, εάν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν την αναθεωρημένη πρόταση συμφωνία μέχρι τις 12 Μαρτίου, θα τους δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν για το εάν επιθυμούν έξοδο χωρίς συμφωνία. Εάν απορριφθεί και αυτό το ενδεχόμενο, οι ίδιοι θα ψηφίσουν στις 14 Μαρτίου, για το εάν θέλουν να υπάρξει μια «σύντομη περιορισμένη παράταση» ισχύος του Άρθρου 50.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου, μόνο εάν υπάρξει σαφής συναίνεση της βουλής για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα», επεσήμανε η Μέι.

Όπως είπε, οι επιλογές παραμένουν απαράλλαχτες: Συμφωνία, όχι συμφωνία ή καθόλου Brexit. Πάντως, η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση του Brexit δεν θα καθιστούσε ευκολότερη την επίτευξη συμφωνίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα ήταν ικανή να βγάλει από το «τραπέζι» το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Άλλωστε, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή της με το ενδεχόμενο αναβολής του Brexit, υπογραμμίζοντας πως οι προσπάθειες πρέπει να εστιάσουν στην επίτευξη συμφωνίας.

Αυτά, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου του 2019, χωρίς εντούτοις η Μέι να έχει καταφέρει να φέρει στη βουλή μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει τη στήριξη των Βρετανών βουλευτών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X