ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:28
 

Μείωση εντοπισμού παράνομων διελεύσεων μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fortex ο αριθμός μειώθηκε κατά 58%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο αριθμός του εντοπισμού των παράνομων διελεύσεων των συνόρων της ΕΕ στις τέσσερις κύριες μεταναστευτικές διαδρομές της Ευρώπης μειώθηκε κατά 58% (3 560 διελεύσεις) το Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σε τμήματα της Μεσογείου, ενώ το σύνολο των πρώτων δύο μηνών του έτους ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο με ένα χρόνο πριν στις 11 800 διελεύσεις, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Forntex.

Η ανατολική μεσογειακή διαδρομή αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο ποσοστό εντοπισμών παράνομων μεταναστών τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, ο αριθμός των μεταναστών στη συγκεκριμένη διαδρομή μειώθηκε κατά 31% από τον προηγούμενο μήνα σε 2 250. Λόγω του υψηλού αριθμού αφίξεων τον Ιανουάριο, ο συνολικός αριθμός σε αυτή τη διαδρομή αυξήθηκε κατά ένα τρίτο κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2019 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν σε σχεδόν 5 500. Δύο στους πέντε ανιχνευθέντες μετανάστες σε αυτόν τον διάδρομο ήταν υπήκοοι του Αφγανιστάν, οι οποίοι συνήθως φτάνουν δια θαλάσσης. Ένας στους πέντε είχε την τουρκική υπηκοότητα και πέρασε κυρίως διασχίζοντας τα χερσαία σύνορα.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε μείωση κατά 80% του αριθμού των παράνομων μεταναστών που έφτασαν στην Ισπανία το Φεβρουάριο σε 820. Ωστόσο, λόγω του υψηλού αριθμού αφίξεων τον Ιανουάριο, το σύνολο των πρώτων δύο μηνών του 2019 ανήλθε σε πάνω από 4 900 ή κατά 83% πάνω από το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Οι υπήκοοι του Μαρόκου αντιπροσώπευαν τον μεγαλύτερο αριθμό εντοπισμένων μεταναστών στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Η Κεντρική Μεσόγειος συνέχισε να καταγράφει μειούμενους αριθμούς παράνομων μεταναστών. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής εντοπίστηκαν 60 μετανάστες το Φεβρουάριο, κατά 70% λιγότερο από ό, τι τον Ιανουάριο. Αυτός ήταν ο χαμηλότερος μηνιαίος αριθμός σε εννέα χρόνια. Το σύνολο των πρώτων δύο μηνών του έτους ανήλθε σε 260 ή 95% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2018, συνεχίζοντας την πτωτική τάση που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017.
Οι υπήκοοι Μπαγκλαντές και οι Τυνήσιοι ήταν οι πιο αντιπροσωπευτικές εθνικότητες στην Ιταλία.

Τέλος στα Δυτικά Βαλκάνια υπήρξαν περισσότερες από 420 ανιχνεύσεις τον Φεβρουάριο. Το σύνολο των πρώτων δύο μηνών έφθασε σχεδόν 1 200 ή 40% περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο. Οι πολίτες του Αφγανιστάν αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

«Ακόμη μια κοτούλα μίλησε. Έχεις κότσια κύριε, δείξε τα, αν όχι πήγαινα στο κοτέτσι σου!!! »
ΑΚΑ  |  08:53

Άρθρο Τσαβούσογλου στους NYT: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

«Για τον Τσαβούσογλου όσοι αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας είναι τρομοκράτες. Τώρα πρόσθεσαν στη ...»
ΑΚΑ  |  08:51

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X