ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μελόνι: Διεκδικεί αποζημίωση 100.000 ευρώ για deep fake πορνό

Το επίμαχο deep fake βίντεο δημιουργήθηκε με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Το ποσό των 100.000 ευρώ ζητά η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ως αποζημίωση για ανάρτηση, στο διαδίκτυο, ενός ψηφιακά κατασκευασμένου βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου που δήθεν απεικονίζει την ίδια. Το επίμαχο deep fake βίντεο δημιουργήθηκε με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.

Για την υπόθεση οι Αρχές ερευνούν έναν 40χρονο, ο οποίος εικάζεται ότι είναι ο δημιουργός των βίντεο, καθώς και τον 73χρονο πατέρα του. Η αστυνομία δήλωσε ότι κατάφερε να τους εντοπίσει από τα ίχνη του κινητού που χρησιμοποιήθηκε για την ανάρτηση των βίντεο.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ορισμένες περιπτώσεις δυσφήμισης μπορεί να επισύρουν ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα βίντεο αναρτήθηκαν σε αμερικανικό πορνογραφικό ιστότοπο, στον οποίο προβλήθηκαν «εκατομμύρια φορές», κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου, στην πόλη Σάσαρι της Σαρδηνίας, το προσεχές καλοκαίρι. Η νομική ομάδα της Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι έαν το αίτημά της για αποζημίωση ευδοκιμήσει, τα χρήματα θα δοθούν σε ένα ταμείο για την υποστήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα έμφυλης βίας.

Οπως ανέφερε, η δικηγόρος της κ. Μελόνι, Μαρία Τζούλια Μαρόντζιου, το ποσό είναι «συμβολικό» και το αίτημα αποζημίωσης έχει ως στόχο να «στείλει ένα μήνυμα στις γυναίκες που είναι θύματα αυτού του είδους κατάχρησης εξουσίας, ώστε να μη φοβούνται να υποβάλλουν μήνυση».

Επισημαίνεται πως τα επίμαχα deep fake βίντεο χρονολογούνται πριν από τον διορισμό της Μελόνι ως πρωθυπουργού το 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση