ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μενέντεζ: Θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Γερουσία, αλλά ως ανεξάρτητος

Ο 70χρονος, που αντιμετωπίζει κατηγορίες δωροληψίας, εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για μια θέση στη Γερουσία αλλά όχι με το κόμμα των Δημοκρατικών.

Ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για μια θέση στη Γερουσία των ΗΠΑ στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου αλλά αυτήν τη φορά ως ανεξάρτητος υποψήφιος και όχι με το κόμμα των Δημοκρατικών.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ βρίσκεται αντιμέτωπος με ομοσπονδιακές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας από ξένη κυβέρνηση. Ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν δηλώσει αθώοι, ενώ η σχετική δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 Μαΐου.

Ωστόσο, υπό το βάρος των εν λόγω κατηγοριών, υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος παραιτήθηκε, εν τω μεταξύ, από τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα το δίκτυο NBC news επικαλούμενο πηγές που ήρθαν σε άμεση επικοινωνία με τον ίδιο τον Μπομπ Μενέντεζ, ο 70χρονος Γερουσιαστής, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιανουάριο, εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη Γερουσία στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου (που δεν είναι μόνον προεδρικές) αλλά αυτήν τη φορά ως ανεξάρτητος υποψήφιος, με το κόμμα των Δημοκρατικών.

Για να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα με την παράταξη των Δημοκρατικών, ο 70χρονος Μενέντεζ θα πρέπει να συγκεντρώσει 1.000 υπογραφές έως τις 25 Μαρτίου, όπερ σημαίνει ότι δεν έχει τον χρόνο με το μέρος του.

Ωστόσο, εάν κατέβει ως ανεξάρτητος, θα χρειαστεί μόνον 800 υπογραφές και αυτές μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Υπάρχουν, πάντως, ήδη άλλοι πολιτικοί των Δημοκρατικών που έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για τη θέση του στη Γερουσία, όπως ο Αντι Κιμ και η Τάμι Μέρφι.

Με πληροφορίες από NBC news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση