ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέρκελ: Lockdown σε ανεμβολίαστους, υποχρεωτικός εμβολιασμός από Φεβρουάριο

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών θα απαγορευθεί σε σχεδόν όλα τα καταστήματα, με εξαίρεση τα παντοπωλεία, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία

H απερχόμενη Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο διάδοχός της Ολαφ Σολτς είχαν την Πέμπτη συνομιλίες με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων προκειμένου να συμφωνήσουν τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών θα απαγορευθεί σε σχεδόν όλα τα καταστήματα, με εξαίρεση τα παντοπωλεία, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, καθώς οι ηγέτες αναζητούν τρόπους να αποφύγουν ευρύτερο lockdown. 

Τα νέα μέτρα

Ομοσπονδιακή και περιφερειακή ηγεσία συμφώνησαν στα επόμενα μέτρα:

- Επιβολή περιορισμών στις επαφές των ανεμβολίαστων

- Η είσοδος σε καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία και κινηματογράφους/θέατρα θα περιοριστεί αποκλειστικά σε εμβολιασθέντες ή αναρρώσαντες.

- Θα επιβληθούν επιπλέον τεστ στους ήδη εμβολιασμένους.

Σε δηλώσεις της, η απερχόμενη Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «πολύ σοβαρή» και σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί αλλά σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πρέπει να κλείνουν νυχτερινά μαγαζιά όταν ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο.

Τόνισε δε ότι οι γερμανικές κυβερνήσεις συμφώνησαν σε μια πράξη αλληλεγγύης για να μειώσουν τον αριθμό των κρουσμάτων.

Πηγή: Reuters, DW

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση