ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετέωρα βήματα παιδιών στο δρόμο για την Ευρώπη (βίντεο)

Βίντεο από τα σύνορα, που έχουν δει τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, μεταφέρουν το «κλίμα» της φρίκης και της δυστυχίας που αφήνει πίσω του ο πόλεμος

Μικρά παιδιά από την Ουκρανία, που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς, στέλνουν τα δικά τους συγκινητικά μηνύματα κατά του πολέμου και της ρωσικής εισβολής.

Βίντεο από τα σύνορα, που έχουν δει τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, μεταφέρουν το «κλίμα» της φρίκης και της δυστυχίας που αφήνει πίσω του ο πόλεμος, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Το μικρό αγόρι που κλαίει περπατώντας μόνο του κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, ο μικρός που με δάκρυα στα μάτια λέει πως «άφησε τον πατέρα του πίσω στο Κίεβο» μέσα από το λεωφορείο της φυγής, η 12χρονη που κρατά την 6χρονη αδελφή της αγκαλιά και μαζί χαιρετούν τη μητέρα τους μέσα από το λεωφορείo στην Οδησσό, αλλά και ο 11χρονος Ουκρανός που κατάφερε να φτάσει στην Σλοβακία μόνος, με μια πλαστική σακούλα, ένα διαβατήριο και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο στο χέρι, επειδή η χήρα μητέρα του ήταν πολύ άρρωστη για να μπορέσει να ταξιδέψει μαζί του… Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ιστορίες που έρχονται από την Ουκρανία αποτυπώνοντας την πραγματική φρίκη του πολέμου, μια φρίκη που σοκάρει ακόμη περισσότερο όταν αποτυπώνεται στο πρόσωπο των παιδιών.

Η 12χρονη Αλεξάνδρα μαζί με την εξάχρονη αδελφή της, μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Οδησσού, χαιρετούν τη μητέρα τους μέσα από το λεωφορείο της φυγής, 7 Μαρτίου, 2022. REUTERS/Alexandros Avramidis

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση