ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μίχαελ Ροτ: Να εξετασθεί η επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Ουγγαρία

«Δεν μπορεί να εξηγηθεί στους πολίτες μας ότι ένα μεγάλο μέρος των δημόσιων επενδύσεων ορισμένων χωρών χρηματοδοτείται με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια παραβιάζουν τις αρχές της»

ΑΜΠΕ

Ως αντίδραση στις ειδικές εξουσίες του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κατά τη διάρκεια της κρίση του κορονοϊού, ο γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μίχαελ Ροτ έθεσε θέμα οικονομικών κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Die Welt».

O σοσιαλδημοκράτης πολιτικός (SPD) τόνισε ότι «δεν μπορεί να εξηγηθεί στους πολίτες μας ότι ένα μεγάλο μέρος των δημόσιων επενδύσεων ορισμένων χωρών χρηματοδοτείται με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια παραβιάζουν τις αρχές της» και τάχθηκε «υπέρ της δυνατότητας επιβολής οικονομικών κυρώσεων με ειδική πλειοψηφία κατά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ του 2021». Ταυτόχρονα ο Ροτ έκανε λόγο για την «δημιουργία ενός μηχανισμού ελέγχου της τήρησης των αρχών του κράτους δικαίου, ο οποίος έχει ήδη προταθεί από την Γερμανία και με τον οποίο θα ελέγχονται στο μέλλον εκ περιτροπής όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο εκείνες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες παραβιάσεων. Με τον τρόπο αυτό θα αποτραπεί η ενδεχόμενη κατηγορία ότι διαπομπεύονται μόνο ορισμένες χώρες», όπως είπε.

Είχε προηγηθεί η έκφραση της ανησυχίας της Γερμανίας και 13 άλλων χωρών μελών της ΕΕ για το γεγονός ότι τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η Ουγγαρία παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση