ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπάιντεν – Χάρις για πρώτη φορά μαζί χωρίς μάσκα

Tα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσαν πως όσοι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα

Kathimerini.gr

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η πρώτη κοινή φωτογραφία, χωρίς μάσκα, του προέδρου Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε ήδη από χθες Πέμπτη για «μεγάλη μέρα» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας, αφού τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν πως όσοι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως για την COVID-19 δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα.

«Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, δεν έχετε πια ανάγκη να φοράτε μάσκα», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Βγάλτε τις μάσκες σας!
Κερδίσατε το δικαίωμα να κάνετε κάτι για το οποίο οι Αμερικανοί είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο: να χαιρετάτε τους άλλους με ένα χαμόγελο».

«Πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικό βήμα, μια μεγάλη ημέρα», πρόσθεσε, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το κάνουν χωρίς αργοπορία.

«Σας εκλιπαρώ: προστατεύστε τους εαυτούς σας ως τη γραμμή του τερματισμού. Ξέρετε όλοι πόσο επίφοβος είναι αυτός ο ιός», επέμεινε.
«Θα βγούμε» από την υγειονομική κρίση και «θα ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας», συνέχισε. «Θα γνωρίσουμε ξανά τη χαρά, θα χαμογελάσουμε ξανά», συνέχισε.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε στη θεαματική πρόοδο που διατρανώνει ότι έχει σημειώσει η χώρα του τους τελευταίους μήνες.

Αργότερα, και μετά το πέρας της ομιλίας του, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Πρόεδρο να μπαίνει ξανά στον Λευκό Οίκο, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο Χάρις χωρίς να φοράνε αμφότεροι μάσκες, ενώ σιγά – σιγά απαλλάσσονταν από αυτές και οι σύμβουλοι που τους συνόδευαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση