ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπάιντεν: Βολές κατά της Τουρκίας για το ρόλο της στη Συρία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η επιστολή που εστάλη την Πέμπτη αφορά στην πρόθεση του Λευκού Οίκου να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με τη Συρία, απόφαση που προκύπτει όταν απειλούνται κάπου τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

«Η κατάσταση αναφορικά με τη Συρία και ιδιαιτέρως οι πράξεις της τουρκικής κυβέρνησης που διεξάγει στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύουν την εκστρατεία κατά του ISIS, θέτουν πολίτες σε κίνδυνο και απειλούν περαιτέρω να υπονομεύσουν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρει ο πρόεδρος Μπάιντεν στην επιστολή του.

«Επιπλέον συνεχίζουν να συνιστούν ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή στην εθνική ασφάλεια και εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν.
«Συνεπώς κατέληξα ότι είναι απαραίτητο να εξακολουθήσει να ισχύει το καθεστώς έκτακτης εθνικής ανάγκης αναφορικά με την κατάσταση στη Συρία», καταλήγει στην επιστολή του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξαπέλυσε από τον Οκτώβριο του 2019 πολλαπλές επιθέσεις σε κουρδικές δυνάμεις και αντάρτες στη συρο-τουρκική μεθόριο. Οι Κούρδοι, με τη στήριξη των ΗΠΑ, έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ακραίων ομάδων.

Η Τουρκία κατηγορείται ότι εξοπλίζει τρομοκρατικές ομάδες ώστε να πολεμήσουν τους Κούρδους του YPG, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ότι συνδέεται με το ΡΚΚ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση