ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η προεδρική ομιλία Μπάιντεν

Είναι επίσημα ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε, «Αυτή είναι η ημέρα της Αμερικής. Αυτή είναι η ημέρα της δημοκρατίας».

«Σήμερα δεν γιορτάζουμε τον θρίαμβο ενός υποψηφίου, αλλά ενός αγώνα, αυτού της δημοκρατίας. Η βούληση των πολιτών ακούστηκε. Μάθαμε εκ νέου το πόσο πολύτιμη είναι η δημοκρατία. Η δημοκρατία είναι εύθραυστη. Και αυτή τη στιγμή, φίλοι μου, η δημοκρατία επικράτησε», σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο πριν από δύο εβδομάδες, λέγοντας ότι το συμβάν υπογράμμισε την αξία της αμερικανικής δημοκρατίας.

«Μάθαμε ξανά ότι η δημοκρατία είναι πολύτιμη», δήλωσε ο πρόεδρος. «Και αυτήν την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία έχει επικρατήσει». «Η βούληση του λαού έχει εισακουστεί» τόνισε.

Σε μια ενωτική ομιλία, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε εμφατικά ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την "λευκή ανωτερότητα", την εγχώρια τρομοκρατία».

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής». «Κάθε διαφωνία δεν πρέπει να είναι αιτία πολέμου», πρόσθεσε. «Όλη μου η ψυχή είναι σε αυτό το σκοπό», τόνισε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στην προσπάθεια να ενώσει και πάλι τη χώρα.

«Ξέρω ότι το να μιλάμε για ενότητα μπορεί να ακούγεται σε κάποιους σαν μια ανόητη φαντασία αυτές τις μέρες. Ξέρω ότι οι δυνάμεις που μας χωρίζουν είναι βαθιές και είναι πραγματικές. Γνωρίζω επίσης ότι δεν είναι κάτι καινούργιο », δήλωσε ο πρόεδρος στην εναρκτήρια ομιλία του. «Η ενότητα είναι η πορεία προς τα εμπρός.»

Ο Μπάιντεν περιέγραψε την ιστορία της Αμερικής ως «συνεχή πάλη» μεταξύ των αναγνωρισμένων ιδεών της χώρας και της πραγματικής της πραγματικότητας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος επεσήμανε ότι ο Kamala Harris ορκίστηκε ως αντιπρόεδρος ως ένδειξη για το πόσο θετική αλλαγή μπορεί να επιτύχει το έθνος. «Μην μου πείτε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε επίσης στον «επικίνδυνο χειμώνα», που έχουμε μπροστά μας, λόγω της κλιμάκωσης της πανδημίας. Υποσχέθηκε ταχύτητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας ως «ένα έθνος».

«Γνωρίζω ότι οι δυνάμεις που μας χωρίζουν είναι βαθιές και πραγματικές. Γνωρίζω όμως ότι αυτό δεν είναι καινούργιο. Η ιστορία μας είναι μια διαρκής μάχη ανάμεσα στο αμερικανικό ιδανικό ότι όλοι έχουμε γεννηθεί ίσοι και την σκληρή, άσχημη πραγματικότητα του ρατσισμού, του φόβου και της δαιμονοποίησης που μας διχάζει».

«Θα επισκευάσουμε τις συμμαχίες μας και θα συνεργαστούμε με τον κόσμο για άλλη μια φορά, όχι για να ανταποκριθούμε στις χθεσινές προκλήσεις αλλά στις σημερινές και τις αυριανές προκλήσεις», δήλωσε ο νέος πρόεδρος, απευθυνόμενος στην πολιτική Τραμπ που απομονωσε την χώρα από τους συμμάχους της.

Ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η Αμερική θα δώσει ένα θετικό παράδειγμα στον κόσμο υπό την ηγεσία του. «Θα οδηγήσουμε όχι μόνο από το παράδειγμα της δύναμής μας, αλλά από τη δύναμη του παραδείγματος μας», σημείωσε.

Αναγνωρίζοντας τους δύσκολους καιρούς που αναμένει να αντιμετωπίσει η χώρα καθώς συνεχίζει να καταπολεμά τον κορωνοϊό, ο Μπάιντεν είπε, «Λαέ, αυτή είναι η στιγμή δοκιμών». Ο πρόεδρος πρόσθεσε: «Θα κριθούμε, εσείς και εγώ, πώς θα επιλύσουμε αυτές τις διαδοχικές κρίσεις της εποχής μας. Θα ανέβουμε στην περίσταση; Θα κυριαρχήσουμε αυτή τη σπάνια και δύσκολη ώρα; "

Ο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την ομιλία του μετά από περίπου 21 λεπτά

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση