ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπολσονάρο με Covid-19: «Εμπιστεύομαι την υδροξυχλωροκίνη. Εσύ;»

O Βραζιλιάνος πρόεδρος εναποθέτει τις ελπίδες του για ίαση του ίδιου - αλλά και των δεκάδων χιλιάδων Bραζιλάνων που νοσούν, σε μία μη εγκεκριμμένη θεραπεία

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο ανακοίνωσε την Τρίτη πως διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19, την «γριπούλα» οπως έχει αποκαλέσει πολλές φορές ο ίδιος την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο ίδιος - όπως και ο Τραμπ - έχει ανακοινώσει ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη σε συνδυασμό με το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη — ένα κοκτέηλ που προβάλει ως θεραπεία για την COVID-19 και το προτείνει ευρέως στους Βραζιλιάνους, παρότι ελάχιστα τεκμήρια υπάρχουν για την αποτελεσματικότητά της.

O Βραζιλιάνος πρόεδρος εναποθέτει τις ελπίδες του για ίαση του ίδιου - αλλά και των δεκάδων χιλιάδων Bραζιλάνων που νοσούν, σε μία μη εγκεκριμμένη θεραπεία.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Μπολσονάρο είπε ότι έχει πάρει ήδη δύο αρχικές δόσεις του κοκτέιλ και αισθάνθηκε καλύτερα σχεδόν αμέσως. Μετάνιωσε μάλιστα, όπως είπε, που δεν το χρησιμοποιούσε νωρίτερα (προληπτικά, όπως και ο Τραμπ). «Αν είχα πάρει προληπτικά την υδροξυχλωροκίνη, θα εξακολουθούσα να δουλεύω, αντί να βρίσκομαι σε καραντίνα», είπε ο Μπολσονάρο.

Αργότερα, σε ένα ξεχωριστό βίντεο, πήρε ένα τρίτο χάπι. Όπως είπε ότι γνώριζε ότι υπάρχουν άλλες θεραπείες, αλλά σημείωσε ότι «καμία από αυτές δεν έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί».

«Εμπιστεύομαι την υδροξυχλωροκίνη. Εσύ;» κατέληξε ως πρωταγωνιστής σε διαφημιστικό σποτ.

Τα δύο αυτά φάρμακα χρησιμοποιούνται συχνά κατά της ελονοσίας, ενώ η υδροξυχλωροκίνη χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία ορισμένων αυτοάνοσων ασθενειών.

Ορισμένες χώρες επέτρεψαν τη δοκιμή των φαρμάκων σε ασθενείς με COVID-19 και ορισμένοι γιατροί ανέφεραν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτά τα φάρμακα δεν έχουν κανένα όφελος για τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

Για παράδειγμα, Η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον Ιούνιο ανακάλεσε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τις ουσίες υδροξυχλωροκίνη και χλωροκίνη, λέγοντας ότι «δεν ήταν πλέον πιθανό τα φάρμακα να είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία του COVID-19».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X