ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συμφωνία για κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ

Οι δυνάμεις των Αρμενίων στην περιοχή συμφώνησαν στους όρους που τέθηκαν από τη Ρωσία

ΠΗΓΗ: Reuters

Εικοσιτέσσερις ώρες αφού ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν προχώρησε σε επίθεση στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι δυνάμεις των Αρμενίων στην περιοχή συμφώνησαν στους όρους που τέθηκαν από τη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ifax, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι Αρμένιοι στην περιοχή συμφώνησαν στη διάλυση και τον πλήρη αφοπλισμό του στρατού στην περιοχή.

Το ρωσικό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι οι Αρμένιοι της περιοχής θα συναντηθούν με τις αζερικές αρχές στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η συμφωνία επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση Ρώσων ειρηνευτών.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πως οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο – Καραμπάχ είναι ανοιχτοί σε συνομιλίες με το Μπακού.

«Οι Αρμένιοι [στην περιοχή] μπορούν θεωρητικά να ζήσουν υπό αζερική διακυβέρνηση αλλά ο διάλογος είναι κρίσιμης σημασίας», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, ότι η πρόταση της αζερικής πλευράς για ανθρωπιστικούς διαδρόμους είναι μια «πρόσκληση σε γενοκτονία».

Επισήμανε μάλιστα πως έχουν συναφθεί συγκεκριμένες συμφωνίες με τη Ρωσία σχετικά με την ασφάλεια που αφορούν περιπτώσεις όπως την πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση