ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Αρμενία ζητά τη βοήθεια της ΕΕ για τους πρόσφυγες

Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Αρμενία αφότου το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση για να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΑΜΠΕ

Η Αρμενία ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τους πρόσφυγες που φθάνουν από το Ναγκόρνο Καραμπάχ αφότου το Αζερμπαϊτζάν ανέκτησε τον έλεγχο του εν λόγω θύλακα την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους που είχαν ανακηρύξει την ανεξαρτησίας του ως Δημοκρατία του Αρτσάχ πριν από περίπου τρεις δεκαετίες.

Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Αρμενία αφότου το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση για να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Η Αρμενία έχει ζητήσει από την ΕΕ προσωρινά καταλύματα και ιατρικές προμήθειες, ανέφερε το γραφείο της Ιταλίδας πρωθυπουργού, προσθέτοντας πως η Ρώμη εργάζεται για την προώθηση της σταθεροποίησης στην περιοχή ευνοώντας τον διάλογο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως η Ιταλία ενεργοποίησε άμεσα το σύστημα πολιτικής προστασίας, ξεκινώντας τη διαδικασία συλλογής αγαθών προς στήριξη του πληθυσμού που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση