ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΝΑΤΟ: Ο Πούτιν «προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο»

«Δεν βλέπουμε κάποια ένδειξη ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για ειρήνη, αυτό που βλέπουμε είναι το αντίθετο, προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο, για νέες επιθέσεις»

Kathimerini.gr

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η Συμμαχία πρέπει να διασφαλίσει πως η Ουκρανία θα λάβει τα όπλα που χρειάζεται «για να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», ενώ σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν προετοιμάζεται για ειρήνη, αλλά αντίθετα «προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο».

«Δεν βλέπουμε κάποια ένδειξη ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για ειρήνη, αυτό που βλέπουμε είναι το αντίθετο, προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο, για νέες επιθέσεις. Αυτός είναι ένας εξαντλητικός πόλεμος φθοράς, επομένως μια μάχη σε υλικοτεχνικό επίπεδο» πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στις ανάγκες της Ουκρανίας για περισσότερα όπλα και συνομιλίες για την πιθανή παροχή αεροσκαφών στην εμπόλεμη χώρα.

Οι δηλώσεις του κ. Στόλτενμπεργκ έγιναν στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν ανέφερε ότι η συμμαχία επαναβεβαιώνει τη στήριξή της σε μια ελεύθερη Ουκρανία και υπογράμμισε ότι το Κίεβο έχει επείγουσες ανάγκες.

«Αυτή η κοινή αποφασιστικότητα (σ.σ. του ΝΑΤΟ) θα διατηρήσει τη δυναμική της Ουκρανίας τις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε.

Με πληροφορίες από REUTERS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση