ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Υόρκη: Μήνυση κατά του Τραμπ και της οικογένειάς του για οικονομική απάτη

Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να αναγκάσει τον Τραμπ να καταβάλει 250 εκατ. δολάρια, απαγορεύοντας μάλιστα στην οικογένειά του να διοικεί επιχειρήσεις στην Πολιτεία

Kathimerini.gr

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, δήλωσε την Τετάρτη ότι κατέθεσε μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ καθώς «εμπλέκεται εδώ και χρόνια σε οικονομικές απάτες για να πλουτίσει περαιτέρω ο ίδιος, η οικογένειά του και ο Όμιλος Τραμπ».

Η Τζέιμς δήλωσε ότι η Νέα Υόρκη σκοπεύει να αναγκάσει τον Τραμπ να καταβάλει 250 εκατομμύρια δολάρια, απαγορεύοντας παράλληλα στην οικογένειά του να διοικεί επιχειρήσεις στην Πολιτεία, προσθέτοντας ότι το γραφείο της θα προβεί σε ποινική παραπομπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Με τη βοήθεια του Ντόναλντ του νεότερου, του Έρικ, της Ιβάνκα και άλλων κατηγορουμένων, ο Τραμπ αυξομείωνε παράνομα την περιουσία του κατά δισεκατομμύρια προκειμένου να πάρει ή να αποπληρώσει δάνεια, να λάβει ασφαλιστικά οφέλη και να πληρώνει χαμηλότερους φόρους», έγραψε η Τζέιμς στο Twitter.

«Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά για τους πολίτες αυτής της χώρας σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία: οι πρώην πρόεδροι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τα ίδια κριτήρια όπως οι απλοί Αμερικανοί», πρόσθεσε η ίδια.

Η εν λόγω μήνυση αντιπροσωπεύει μια πρωτοφανή νομική ενέργεια εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος παραμένει η πιο ισχυρή προσωπικότητα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και εξετάζει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας.

Πηγή: Financial Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση