ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νεπάλ: Η συγκυβερνήτρια του μοιραίου αεροσκάφους είχε χάσει τον σύζυγό της σε συντριβή της ίδιας εταιρείας

«Έλαβε την εκπαίδευση πιλότου με τα χρήματα που πήρε από την ασφάλεια μετά τον θάνατο του συζύγου της», είπε ο εκπρόσωπος της Yeti Airlines

Η συγκυβερνήτρια της πτήσης της Yeti Airlines που συνετρίβη την Κυριακή στο Νεπάλ ήταν η χήρα πιλότου που πέταξε για την ίδια αεροπορική εταιρεία και επίσης πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 16 χρόνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Το 2010, η Άντζου Κατιουάντα εντάχθηκε στη Yeti Airlines, ακολουθώντας τα βήματα του συζύγου της. Ο Ντιπάκ Ποκρέλ πιλοτάριζε επίσης για την αεροπορική εταιρεία του Νεπάλ, αλλά πέθανε όταν ένα μικρό επιβατικό αεροπλάνο κατέπεσε λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση.

Η Άντζου Κατιουάντα ήταν συγκυβερνήτρια της πτήσης από το Κατμαντού που συνετρίβη καθώς πλησίαζε την πόλη Ποκάρα την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 68 ανθρώπους, στο πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα της χώρας των Ιμαλαΐων εδώ και τρεις δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί επιζώντες μεταξύ των 72 επιβαινόντων.

©Associated Press

«Ο σύζυγός της, ο Ντιπάκ Ποκρέλ, πέθανε το 2006 σε συντριβή αεροπλάνου τύπου Twin Otter της Yeti Airlines στην Τζούμλα», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Σουνταρσάν Μπαρτάουλα, αναφερόμενος στην Κατιουάντα. «Έλαβε την εκπαίδευση πιλότου με τα χρήματα που πήρε από την ασφάλεια μετά τον θάνατο του συζύγου της».

 

Πιλότος με περισσότερες από 6.400 ώρες πτήσης, η Κατιουάντα είχε προηγουμένως πετάξει με τη δημοφιλή τουριστική διαδρομή από την πρωτεύουσα, Κατμαντού, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Ποκάρα Pokhara.

Το σώμα του Kamal KC, του καπετάνιου της πτήσης, ο οποίος είχε περισσότερες από 21.900 ώρες πτήσης, ανασύρθηκε και ταυτοποιήθηκε.

Η Κατιουάντα δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά πιστεύεται ότι είναι νεκρή, είπε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

«Την Κυριακή, πετούσε το αεροπλάνο με έναν εκπαιδευτή πιλότο, η οποία είναι η τυπική διαδικασία της αεροπορικής εταιρείας», είπε ένας αξιωματούχος της Yeti Airlines, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τη συγκυβερνήτρια.

©Associated Press

«Ήταν πάντα έτοιμη να αναλάβει οποιοδήποτε καθήκον και είχε πετάξει στην Ποκάρα στο παρελθλόν», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Το αεροσκάφος ATR-72 στο οποίο συγκυβερνούσε η Κατιουάντα κύλησε από άκρη σε άκρη πριν συντριβεί σε φαράγγι κοντά στο αεροδρόμιο της Ποκάρα και πιάσει φωτιά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ένα βίντεο της συντριβής που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συσκευή εγγραφής φωνής στο πιλοτήριο και η συσκευή καταγραφής δεδομένων πτήσης από το αεροσκάφος, που μπορεί να βοηθήσουν τους ερευνητές να προσδιορίσουν τι προκάλεσε τη συντριβή του με αίθριο καιρό, ανακτήθηκαν τη Δευτέρα.

Σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στο Νεπάλ από το 2000. Η χώρα φιλοξενεί οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, και οι ξαφνικές καιρικές αλλαγές μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

Πηγή: Reuters, Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση