ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικήτρια στις παλαιστινιακές αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνει η Φατάχ

Δε συμμετείχε η Χαμάς

ΚΥΠΕ

Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στις μεγάλες παλαιστινιακές πόλεις της Δυτικής Όχθης που τελούν υπό την διοίκηση της Παλαιστινιακής Αρχής, διεξήχθησαν το Σάββατο κανονικά και σε ήρεμο κλίμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στη Ραμάλα, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 53% και ότι από τους συνολικά 715.413 ψηφοφόρους, προσήλθαν στις κάλπες 377.894. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, τοπική ώρα.

Η κυβερνώσα παράταξη Φατάχ ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι οι συνδυασμοί της στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές και όσοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι υποστηρίζονταν από αυτήν, σημείωσαν ξεκάθαρη νίκη.

Όπως συνέβη και στον πρώτο γύρο των εκλογών (11 Δεκεμβρίου 2021) έτσι και χθες, δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές στη Λωρίδα της Γάζας. Η οργάνωση Χαμάς αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, επειδή δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά της να ορισθούν ως εκλογοδικεία τα δικαστήρια που εδρεύουν στη Γάζα και που ελέγχονται διοικητικά από αυτήν. Αντιστοίχως, το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής να ορίσει τη σύνθεση των εκλογοδικείων στη Γάζα απορρίφθηκε εκ μέρους της Χαμάς, η οποία ελέγχει de facto τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών συμμετείχαν συνολικά 259 εκλογικοί συνδυασμοί. Ωστόσο, μόνο σε 50 δήμους και κοινότητες αναμετρήθηκαν άνω του ενός συνδυασμού.

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο των παλαιστινιακών αυτοδιοικητικών εκλογών στα μικρά χωριά και κοινότητες της Δυτικής Όχθης, το ποσοστό προσέλευσης στον δεύτερο γύρο ήταν σχετικά χαμηλότερο. Κατά τον πρώτο γύρο, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2021, το ποσοστό συμμετοχής είχε ανέλθει στο 66,14%, έναντι 53% στον χθεσινό δεύτερο γύρο.


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ισραήλ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση