ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
 

Νότια Κορέα: Παράταση κατά 15 ημέρες των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης 

Η χώρα έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τη μεγαλύτερη πανδημία της covid-19 στην Ασία

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα παρατείνει κατά δύο εβδομάδες τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα οποία αρχικά θα έληγαν τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε περίπου 50 την ημέρα.

Η χώρα έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τη μεγαλύτερη πανδημία της covid-19 στην Ασία, εκτός Κίνας, καταγράφοντας πλέον 100 ή και λιγότερα νέα κρούσματα καθημερινά. Όμως εξακολουθούν να αναφέρονται μικρές εστίες της επιδημίας σε νοσοκομεία, εκκλησίες και οίκους ευγηρίας.

Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εξέταζε αν θα έπρεπε να παρατείνει κατά 15 ημέρες τα μέτρα κοινωνικής απόστασης τα οποία έθεσε σε εφαρμογή στις 21 Μαρτίου. Βάσει αυτών παραμένουν κλειστοί οι χώροι όπου είναι πιθανή η μαζική εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ απαγορεύεται κάθε θρησκευτική, αθλητική και ψυχαγωγική συγκέντρωση.

Όμως είναι «πολύ νωρίς για να εφησυχάσουμε», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ- χου, επικαλούμενος την πρόσφατη αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων και κάποιες νέες, μικρές εστίες μόλυνσης που ώθησαν την κυβέρνηση να ακυρώσει το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα.

«Στόχος μας είναι να ελέγξουμε τις μολύνσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να τις αντιμετωπίσουν το σύστημα υγείας και το ιατρικό μας σύστημα», τόνισε ο Παρκ στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου μετά τη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου για την covid-19.

«Αν ο αριθμός (των νέων κρουσμάτων) πέσει στα 50 ή χαμηλότερα, η σταθερή θεραπεία των ασθενών, περιλαμβανομένων όσων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, θα είναι εφικτή χωρίς να ασκείται μεγάλη πίεση στο σύστημα», εξήγησε.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο περιορίζοντας την εγχώρια μαζική μετάδοση κατά 70% τις 11 πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου σε σχέση με τις 11 ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ, επεσήμανε ο Παρκ.

Όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει να βγαίνουν έξω καθώς έχουν κουραστεί από την απομόνωση και βλέπουν τον καιρό να βελτιώνεται, πρόσθεσε.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολλοί πολίτες νιώθουν εξουθενωμένοι και ληθαργικοί εξαιτίας της συνεχιζόμενης κοινωνικής απόστασης», δήλωσε ο Παρκ. «Όμως αν χαλαρώσουμε, οι τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση και οι πολίτες μέχρι τώρα ενδέχεται να πάνε χαμένες», προειδοποίησε.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανέφερε 94 νέα κρούσματα σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 10.156. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά τρεις, φτάνοντας τους 177, ενώ περισσότεροι από 300 ασθενείς ανέρρωσαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 6.325.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  |  Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X