ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νότια Κορέα: Στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά λάθος κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα

Οι σφαίρες έπεσαν όλες στο έδαφος της Νότιας Κορέας και δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές

Νοτιοκορεάτης στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά λάθος με πολυβόλο κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια γυμνασίων, υποχρεώνοντας τον στρατό να ειδοποιήσει αμέσως τις δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ ότι επρόκειτο για πυρά που βλήθηκαν ακούσια, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο στρατιώτης έριξε κατά λάθος τέσσερις σφαίρες το βράδυ του Σαββάτου κοντά στα σύνορα των δύο κρατών στην επαρχία Αουάντο, ανέφερε το Γιονάπ, επικαλούμενο αξιωματικούς του στρατού. Οι σφαίρες έπεσαν όλες στο έδαφος της Νότιας Κορέας και δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές.

Η νοτιοκορεατική μονάδα ειδοποίησε αμέσως τη Βόρεια Κορέα ότι οι πυροβολισμοί ήταν ακούσιοι και ενίσχυσε το επίπεδο επαγρύπνησης, σύμφωνα με αξιωματικούς. «Δεν εντοπίσαμε καμιά ιδιαίτερη ένδειξη από τη Βόρεια Κορέα», ενώ «διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς περιστάσεις του συμβάντος», εξήγησε αξιωματικός του νοτιοκορεατικού στρατού στο πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Τις δύο χώρες, οι οποίες από τεχνική άποψη παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση αφού ο πόλεμος ανάμεσά τους τερματίστηκε το 1953 με απλή ανακωχή, χωρίζει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη πλάτους τεσσάρων χιλιομέτρων και μήκους 250.

Αντίθετα με ό,τι θα νόμιζε κανείς ακούγοντας την ονομασία της, η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη είναι από τις πλέον αυστηρά φρουρούμενες περιοχές του πλανήτη, σπαρμένη ναρκοπέδια, γεμάτη αγκαθωτά συρματοπλέγματα κι οχυρωματικές θέσεις με πολυβόλα.

Η τελευταία ανταλλαγή πυρών των δύο πλευρών έγινε τον Μάιο του 2020, όταν τουλάχιστον τέσσερις βορειοκορεατικές σφαίρες χτύπησαν νοτιοκορεατικό φυλάκιο στο κεντρικό τμήμα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, ωθώντας τις δυνάμεις της Σεούλ να ανταποδώσουν.

Οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας άνοιξαν πυρ εναντίον αυτόμολου το 2017, όμως οι Νοτιοκορεάτες δεν ανταπέδωσαν τα πυρά σε εκείνη την περίπτωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση