ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΝΥΤ: «Μπλόκο» στους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ εξετάζει η Ε.Ε.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι σημείωσε την Τρίτη πως παρατηρεί μια ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε πολλές αμερικανικές πολιτείες

Newsroom Κ, Αθήνα

Για πιθανό «μπλόκο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους Αμερικανούς ταξιδιώτες, λόγω της αποτυχίας των ΗΠΑ να ελέγξουν την πανδημία, κάνουν λόγο οι New York Times, επικαλούμενοι προσχέδια καταλόγων της Ενωσης σχετικά με τους επισκέπτες που μπορούν να γίνουν δεκτοί σε ευρωπαϊκά εδάφη.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν τα περισσότερα κρούσματα και θύματα κορωνοϊού παγκοσμίως και καταγράφουν αύξηση μολύνσεων, θα βρεθούν στην ίδια κατηγορία με την Βραζιλία (στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ σε κρούσματα και θύματα) και τη Ρωσία.

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελέσει πλήγμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μόλις πρόσφατα δήλωσε τα εκτεταμένα τεστ για την αύξηση του αριθμού κρουσμάτων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι σημείωσε την Τρίτη πως παρατηρεί μια ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε πολλές αμερικανικές πολιτείες.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι τον Μάρτιο, όταν τα κρούσματα αυξάνονταν στην Ευρώπη, ο Τραμπ απαγόρευσε στους περισσότερους πολίτες της Ε.Ε. να εισέλθουν στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία, εξοργίζοντας Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Τον Ιανουάριο, ο Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε αλλοδαπού είχε επισκεφθεί σε κοντινό χρονικό διάστημα την Κίνα, όπου η επιδημία άρχισε στα τέλη του περασμένου έτους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον τόνισε ότι ο κατάλογος των χωρών που επιτρέπουν την είσοδο σε επισκέπτες θα βασίζεται σε τρία κριτήρια: οι χώρες θα πρέπει να έχουν θέσει την Covid-19 υπό τον ίδιο τουλάχιστον έλεγχο με τον μέσο όρο της ΕΕ, να εφαρμόζουν μέτρα περιορισμού κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και να είναι επίσης πρόθυμες να δεχθούν επισκέπτες της Ε.Ε.

Πηγή: NYT, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση