ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο διευθυντής της CIA επισκέφθηκε το Πεκίνο για μυστικές συνομιλίες

Την επίσκεψη αποκάλυψε η εφημερίδα Financial Times

Ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα την Κίνα για συνομιλίες με τους ομολόγους του, όπως ανέφερε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του προέδρου, Τζο Μπάιντεν, επιδιώκει να προωθήσει τον διάλογο με το Πεκίνο.

«Τον περασμένο μήνα ο διευθυντής Μπερνς ταξίδεψε στο Πεκίνο όπου συναντήθηκε με τους Κινέζους ομολόγους του και τόνισε πως είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι γραμμές επικοινωνίας στις υπηρεσίες πληροφοριών», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Την επίσκεψη αποκάλυψε η εφημερίδα Financial Times.

Η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων των δύο πλευρών, εν μέσω τεταμένου κλίματος.

Η αποστολή του Μπερνς πραγματοποιήθηκε τον ίδιο μήνα που ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, συναντήθηκε με τον Γουάνγκ Γι, τον κορυφαίο αξιωματούχο εξωτερικής πολιτικής της Κίνας, στη Βιέννη. 

Το ταξίδι του Μπερνς ήταν επίσης η υψηλότερου επιπέδου επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου στην Κίνα από τότε που η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Γουέντι Σέρμαν, πήγε στην Τιαντζίν, τον Ιούλιο του 2021. 

Ο Μπάιντεν έχει ζητήσει πολλές φορές από τον διευθυντή της CIA να αναλάβει ευαίσθητες αποστολές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τον Νοέμβριο του 2021 ο Μπερνς ταξίδεψε στη Μόσχα για να προειδοποιήσει τους Ρώσους αξιωματούχους να μην εισβάλουν στην Ουκρανία.

 

Πηγή: Financial Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση