ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

O Καναδάς καταγγέλλει την «παραπληροφόρηση» για την πανδημία

Το NATO οργάνωσε χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σύνοδο μέσω βιντεοδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του, που ήταν αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού

ΑΜΠΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν καταδίκασε χθες Πέμπτη, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη του NATO στην οποία συμμετείχε, την παραπληροφόρηση για την πανδημία του κορωνοϊού στην οποία επιδίδονται, κατ’ αυτόν, κρατικοί και μη κρατικοί φορείς.

«Δεν είναι ασφαλώς η στιγμή οποιοσδήποτε κρατικός φορέας ή μη κρατικός φορέας να διασπείρει παραπληροφόρηση, ενώ η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με την κοινή πρόκληση που είναι ο ιός», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας.

Το NATO οργάνωσε χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σύνοδο μέσω βιντεοδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του, που ήταν αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

«Οφείλουμε να δείξουμε ενότητα ως φιλελεύθερες δημοκρατίες για να εγγυηθούμε ότι ενημερώνουμε τους πολίτες μας και ότι τους δίνουμε τα μέσα να λάβουν αποφάσεις βασισμένες στα γεγονότα, αποφάσεις βασισμένες στην επιστήμη, και για να καταγγείλουμε εκείνους που εμπλέκονται σε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης προκειμένου να ασκήσουν επιρροή σε μια περίοδο κρίσης», τόνισε ο Σαμπάν.

Απέφυγε να εξηγήσει ποιοι θεωρεί πως επιδίδονται σε «εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Ένας ερευνητής του πανεπιστήμιου του Κάλγκαρι, ο Σεργκέι Σουχάνκιν, κατηγορεί τη Ρωσία πως είναι μια από τις βασικές πηγές παραπληροφόρησης όσον αφορά την πανδημία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση