ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:31
 

Ο κορωνοϊός πλήττει τον τουρκικό στρατό

Έκτακτα μέτρα για τις μονάδες του τουρκικού στρατού στην Συρία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η κρίση του κορωνοϊού πλήττει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τροποποιεί τα επιχειρησιακά σχέδια σε διάφορα μέτωπα. Μέχρι στιγμής η τουρκική κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος σε ότι αφορά τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που θέλουν τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται σε μονάδες του τουρκικού στρατού στην Τουρκία και στην Συρία. Σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούν σε διάφορα αντιπολιτευόμενα μέσα και σε κύκλους της αντιπολίτευσης δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από την τουρκική κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, η κρίση του νέου ιού έχει ήδη αρχίσει να τροποποιεί τα σχέδια του τουρκικού στρατού.

Έκτακτα μέτρα

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της επιδημίας Covid-19, η μετακίνηση στρατιωτικού προσωπικού και μονάδων σε επιχειρησιακές ζώνες στη Συρία έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, εκτός από τις πολύ απαραίτητες περιπτώσεις.

Σε σχετική δήλωση του, το υπουργείο τονίζει ότι «έχει γίνει μια ρύθμιση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η είσοδος και έξοδος μονάδων σε ζώνες ελάττωσης της έντασης στη Συρία γίνεται με την άδεια του Διοικητή Στρατού και επομένως η μετακίνηση προσωπικού και μονάδων έχει μειωθεί στο ελάχιστο, εκτός από τις πολύ απαραίτητες περιπτώσεις». Η ανακοίνωση της Άγκυρας έρχεται σε μια στιγμή που η διεθνής κοινότητα εκφράζει φόβους για την τροπή της κρίσης του κορωνοϊού στην Συρία. Η κυριακάτικη έκδοση της Κ εστιάζει στα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα στην Συρία στον πόλεμο κατά του νέου ιού.

Ιατροί και απολυμάνσεις στο μέτωπο

Λαμβάνοντας υπόψη του τα νέα δεδομένα στην Συρία, το τουρκικό ΥΠΑΜ τονίζει ότι έχουν σταλεί στο συριακό μέτωπο ιατροί και πραγματοποιηθεί ενημερωτικά σεμινάρια για την πανδημία στις μονάδες του τουρκικού στρατού. Το τουρκικό υπουργείο δήλωσε επίσης ότι έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι το προσωπικό που θα επιστρέψει στην Τουρκία θα παρακολουθείται για 14 ημέρες. Από τώρα και στο εξής στρατιωτικό προσωπικό θα επιτρέπεται να εισέλθει στη χώρα και μετά την διεξαγωγή των απαραίτητων ιατρικών ελέγχων υγείας. Επίσης, ξεκίνησε και η απολύμανση των όπλων και οχημάτων του τουρκικού στρατού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Τουρκία  |  Coronavirus  |  Ασία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X