ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Μακρόν ζητεί σειρά ευρωπαϊκών μέτρων υπέρ των αγροτών

ΠΗΓΗ: AFP

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε τη λήψη σειράς ευρωπαϊκών μέτρων υπέρ των αγροτών, οι οποίοι διαδηλώνουν σε μεγάλο μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως απτές απλοποιήσεις της ΚΑΠ και μια ειδική υγειονομική δύναμη για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών-μελών.

«Ενας ευρωπαϊκός αγώνας πρέπει να γίνει, χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή και πιο πρακτική Ευρώπη για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών μας και τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας και της πολυπλοκότητας», δήλωσε μετά τη σύνοδο κορυφής.

«Οχι, η Ευρώπη δεν κωφεύει. Ναι, η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Ναι, έχουμε τα μέσα να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε την ώρα που το μεγαλύτερο αγροτικό συνδικάτο στη Γαλλία, το FNSEA, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι κωφεύει απέναντι στις προσδοκίες και τα αιτήματα των αγροτών.

Ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε συγκεκριμένα τη «σύσταση μιας ευρωπαϊκής δύναμης ελέγχου της υγείας και της γεωργίας ώστε να εξακριβώνεται ότι οι ευρωπαϊκοί κανόνες εφαρμόζονται παντού με τον ίδιο τρόπο, με ομοιογενείς ελέγχους».

Πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει «σε ευρωπαϊκό επίπεδο παράκαμψη των κανόνων από τα μεγάλα ευρωπαϊκά αγοραστικά κέντρα», δήλωσε επίσης ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, η κυβέρνηση του οποίου ανακοίνωσε πολλά μέτρα για να τεθεί τέλος στο μεγάλο κίνημα οργής των αγροτών.

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταλήξει σε «συγκεκριμένες και απτές απλουστεύσεις ήδη από το τέλος Φεβρουαρίου υπέρ των αγροτών».

Επίσης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Γκαμπριέλ Ατάλ να εφαρμόσει συγκεκριμένες απαντήσεις υπέρ της απλούστευσης «το αργότερο για την Αγροτική Εκθεση», μια μεγάλη ετήσια συνάντηση του αγροτικού κόσμου στο Παρίσι, την οποία θα εγκαινιάσει στις 24 Φεβρουαρίου.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι μηχανισμοί που εφαρμόζονται για να σταματήσουν οι μαζικές εισαγωγές πουλερικών, ζάχαρης και αυγών από την Ουκρανία θα επεκταθούν και στα δημητριακά – βασικό αίτημα της γαλλικής βιομηχανίας δημητριακών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AFP

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τι αναμένουμε μετά το αεροπορικό ατύχημα στο οποίο έχασε την ζωή του ο Πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραϊσί
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ