ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα απομνημονεύματα του Α. Ναβάλνι θα εκδοθούν τον Οκτώβριο

«Το βιβλίο αυτό αποτελεί μαρτυρία όχι μόνο για τη ζωή του Αλεξέι, αλλά και για την ακλόνητη δέσμευσή του στον αγώνα κατά της δικτατορίας»

Kathimerini.gr

Στις 22 Οκτωβρίου 2024 θα εκδοθούν τα απομνημονεύματα του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε φυλακή της Ρωσίας, ανακοίνωσαν η χήρα του εκλιπόντος Γιούλια Ναβάλναγια και ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος Knopf.

«Το βιβλίο αυτό αποτελεί μαρτυρία όχι μόνο για τη ζωή του Αλεξέι, αλλά και για την ακλόνητη δέσμευσή του στον αγώνα κατά της δικτατορίας, έναν αγώνα για τον οποίο έδωσε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας του της ζωής», τόνισε η Γιούλια Ναβάλναγια σε ανακοίνωση για το βιβλίο, το οποίο, όπως ανέφερε ο εκδότης, θα εκδοθεί και στα ρωσικά.

Οπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ, ο Αλεξέι Ναβάλνι έγραψε την αυτοβιογραφία του πριν πεθάνει, προσθέτοντας ότι το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 11 γλώσσες. Ανέφερε μάλιστα ότι ο Ναβάλνι άρχισε να γράφει το βιβλίο του μετά τη δηλητηρίασή του το 2020.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το βιβλίο θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Πατριώτης» από τον εκδοτικό οίκο Knopf σε 500.000 αντίτυπα η πρώτη έκδοση, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Στο δελτίο Τύπου του εκδοτικού οίκου αναφέρεται ότι τα «απομνημονεύματα εκφράζουν την απόλυτη πεποίθηση του Ναβάλνι ότι στις αλλαγές δεν πρέπει να αντιστέκεσαι και αυτές θα έρθουν οπωσδήποτε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Svoboda.org

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τι αναμένουμε μετά το αεροπορικό ατύχημα στο οποίο έχασε την ζωή του ο Πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραϊσί
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ