ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Πούτιν συνάντησε τον Καντίροφ μετά τον σάλο περί ξυλοδαρμού κρατουμένου

Ο Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχει «θετική δυναμική» στην Τσετσενία, σε μεγάλο βαθμό χάρη στον Καντίροφ και την ομάδα του

ΠΗΓΗ: Reuters

Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ την Πέμπτη, τρεις ημέρες αφότου ο Καντίροφ δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για τον 15χρονο γιο του, ο οποίος ξυλοκόπησε κρατούμενο που κατηγορείται ότι έκαψε το Κοράνι.

Σύντομο βίντεο που ανάρτησε ο δημοσιογράφος Πάβελ Ζαρούμπιν δείχνει τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν σχόλια, χωρίς κάποια αναφορά στο επεισόδιο σχετικά με τον ξυλοδαρμό.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχει «θετική δυναμική» στην Τσετσενία, σε μεγάλο βαθμό χάρη στον Καντίροφ και την ομάδα του.

Ο Πούτιν επέτρεψε στον Καντίροφ να διοικεί ελεύθερα τη νότια μουσουλμανική περιοχή ως προσωπικό του φέουδο με αντάλλαγμα να την κρατήσει σταθερή μετά τους πολέμους της δεκαετίας του 1990 και του 2000 κατά τους οποίους προσπάθησε να αποσχιστεί από τη Μόσχα.

«Αδίστακτος» φίλος του Πούτιν

Ο Καντίροφ έχει καλλιεργήσει την εικόνα του αδίστακτου συμμάχου του Πούτιν και επιθετικού υποστηρικτή του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο, κάποιοι σχολιαστές υποστήριξαν ότι ξεπέρασε το όριο αυτή την εβδομάδα, καθώς ενέκρινε την επίθεση του γιου του Αδάμ στον κρατούμενο Νικίτα Ζουράβελ.

Ανέβασε βίντεο που δείχνει τον νεότερο Καντίροφ να γρονθοκοπεί και να κλωτσάει τον Ζουράβελ, ενώ ο κρατούμενος κούρνιαζε σε καρέκλα. Δήλωσε ότι είναι περήφανος για τον γιο του που απέκτησε «τα ιδανικά του ενήλικα για την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της θρησκείας του».

Η φερόμενη ως καύση του Κορανίου δεν έλαβε χώρα στην Τσετσενία, αλλά Ρώσοι ερευνητές ανέφεραν ότι ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στην Τσετσενία, επειδή οι μουσουλμάνοι εκεί θεωρούσαν τους εαυτούς τους θύματα του περιστατικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ρωσία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση