ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι εκλογικές διαφορές που μπορεί να προκύψουν στο Ιράκ θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επαίνεσαν την Ανεξάρτητη Υπάτη Εκλογική Επιτροπή (IHEC) για τη διεξαγωγή των εκλογών

ΚΥΠΕ

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συνεχάρησαν τον ιρακινό λαό και την Κυβέρνηση του Ιράκ με αφορμή τις τελευταίες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου 2021. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Τύπου, που εκδόθηκε χθες, Παρασκευή, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας χαιρέτισαν τις ενδιάμεσες εκθέσεις που αναφέρουν ότι οι εκλογές προχώρησαν ομαλά και παρουσίασαν σημαντικές τεχνικές και διαδικαστικές βελτιώσεις από τις προηγούμενες εκλογές στο Ιράκ.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επαίνεσαν την Ανεξάρτητη Υπάτη Εκλογική Επιτροπή (IHEC) για τη διεξαγωγή των εκλογών και επαίνεσαν την Κυβέρνηση του Ιράκ για τις προεκλογικές προετοιμασίες και για την πρόληψη της βίας την ημέρα των εκλογών.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επαίνεσαν την αποστολή βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράκ (UNAMI) για την παροχή της τεχνικής βοήθειας και της ομάδας διεθνούς παρακολούθησης που ζήτησε η Κυβέρνηση του Ιράκ για την ενίσχυση της εκλογικής διαδικασίας και την προώθηση της διαφάνειας. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ευχαρίστησαν την UNAMI για τη βοήθειά του και επαίνεσαν την UNAMI για την επίδειξη αντικειμενικότητας στις προσπάθειές της να στηρίξει το Ιράκ καθόλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Χαιρέτισαν τις προσπάθειες της IHEC και της UNAMI για την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας χαιρέτισαν επίσης τις προσπάθειες των κρατών μελών και άλλων διεθνών οργανισμών για την παρακολούθηση των εκλογών και εξέφρασαν τη λύπη τους για τις πρόσφατες απειλές βίας κατά της UNAMI, του προσωπικού της IHEC και άλλων.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβαν την έκκληση του Γενικού Γραμματέα προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να δείξουν υπομονή και σεβασμό στο εκλογικό χρονοδιάγραμμα. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισαν ότι τυχόν εκλογικές διαφορές που μπορεί να προκύψουν θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά μέσω καθιερωμένων νομικών οδών. Μόλις επικυρωθούν τα αποτελέσματα, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας προσβλέπουν στον ειρηνικό σχηματισμό μιας Κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς που αντικατοπτρίζει τη βούληση του ιρακινού λαού και το αίτημα του για ισχυρότερη δημοκρατία, αναφέρεται.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβαν την υποστήριξή τους στην Κυβέρνηση του Ιράκ και τη δέσμευσή τους για ανεξαρτησία, κυριαρχία, ενότητα και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες της Κυβέρνησης του Ιράκ να πραγματοποιήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και να προωθήσει τον πολιτικό διάλογο χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο την ικανοποίηση των νόμιμων αιτημάτων του ιρακινού λαού για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την παροχή βασικών υπηρεσιών, τη διαφοροποίηση της οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της διακυβέρνησης και ενίσχυση βιώσιμων και λειτουργικών κρατικών θεσμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση