ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία σοβιετικά συστήματα αεράμυνας

Τα όπλα είναι γνωστά στον ουκρανικό στρατό, ο οποίος κληρονόμησε αυτόν τον τύπο εξοπλισμού μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης

Kathimerini.gr

Οι ΗΠΑ θα στείλουν μέρος σοβιετικών συστημάτων αεράμυνας που απέκτησαν μυστικά πριν από δεκαετίες για να ενισχύσουν το στρατό της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόκειται για μία κίνηση ενίσχυσης του ουκρανικού στρατού, καθώς προσπαθεί να αποκρούσει ρωσικές αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις.

Τα συστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν και το SA-8, είναι αρκετών δεκαετιών και αποκτήθηκαν από τις ΗΠΑ, προκειμένου να αξιολογήσουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Τα όπλα είναι γνωστά στον ουκρανικό στρατό, ο οποίος κληρονόμησε αυτόν τον τύπο εξοπλισμού μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκτησαν ένα μικρό αριθμό σοβιετικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, ώστε να μπορούν να εξεταστούν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των αμερικανικών δυνάμεων.

Οι μυστικές προσπάθειες της Ουάσιγκτον ήρθαν στη δημοσιότητα το 1994, όταν ένα τεράστιο αεροπλάνο σοβιετικής κατασκευής εθεάθη στο αεροδρόμιο Huntsville. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το αεροπλάνο μετέφερε ένα σύστημα αεράμυνας S-300 που είχε αποκτηθεί από τη Λευκορωσία.

Οι S-300 δεν βρίσκονται μεταξύ των συστημάτων που θα σταλούν στην Ουκρανία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση