ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:24
 

Οι «κοριοί» της Amazon για την Alexa

Η Amazon έχει προσλάβει μία παγκόσμια ομάδα εργαζομένων, η οποία μεταγράφει τις φωνητικές εντολές

Newsroom Κ, Αθήνα

Δεν είναι μόνο η ψηφιακή βοηθός Αlexa που ακούει όταν της ομιλείτε μέσω ενός έξυπνου μεγαφώνου Echo. Κατά πάσα πιθανότητα τη συζήτησή σας «κρυφακούει» και κάποιος υπάλληλος της Amazon.

Η Amazon έχει προσλάβει μία παγκόσμια ομάδα εργαζομένων, η οποία μεταγράφει τις φωνητικές εντολές, όταν εντοπίζεται η αρχική λέξη, και τις επανατροφοδοτεί στο λογισμικό, προκειμένου να βοηθήσει την κατανόηση του ανθρώπινου λόγου από την Alexa και να βελτιώσει τις υπηρεσίες της. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ειδικότερα φαίνεται ότι η Amazon έχει προσλάβει χιλιάδες εργαζομένους πλήρους απασχόλησης σε πολλά κράτη, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Κόστα Ρίκα αλλά και η Ρουμανία, να ακούν μέχρι χίλια ηχητικά μηνύματα, σε βάρδιες που μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και εννιά ώρες. Τα ηχητικά μηνύματα χαρακτηρίζονται «τετριμμένα». Κάποιες φορές, ωστόσο, το περιεχόμενό τους ήταν «σχεδόν εγκληματικό», καθώς οι εργαζόμενοι της Amazon μπόρεσαν να ακούσουν τα ηχητικά αχνάρια μιας πιθανής σεξουαλικής επίθεσης.

Απαντώντας στο δημοσίευμα, το οποίο αναδημοσιεύθηκε από το CNN, η Αmazon επιβεβαίωσε ότι έχει προσλάβει υπαλλήλους προκειμένου να παρακολουθούν τι λέει ο κόσμος στην Αlexa, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η εταιρεία λαμβάνει πολύ στα σοβαρά «την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων των πελατών της».

Ωστόσο, η σχετική έκθεση επισημαίνει ότι η Αmazon δεν προειδοποιεί τους χρήστες της ψηφιακής βοηθού ότι τις ηχογραφήσεις τις ακούν άνθρωποι. Πάντως, στην ιστοσελίδα της, στο τμήμα των ερωτήσεων, η Amazon αναφέρει ότι χρησιμοποιεί «τα αιτήματα προς την Alexa προκειμένου να εκπαιδεύσει τα συστήματα αναγνώρισης λόγου και φυσικής γλώσσας». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να μη χρησιμοποιούνται οι ηχογραφήσεις τους προκειμένου να βελτιωθεί το λογισμικό, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Alexa.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, οι υπάλληλοι που ακούν τις ηχογραφήσεις της Alexa δεν έχουν πρόσβαση στο πλήρες ονοματεπώνυμο ή στη διεύθυνση του πελάτη, αλλά διαθέτουν τον σειριακό αριθμό της συσκευής, όπως εξάλλου και τον αριθμό του λογαριασμού της Αmazon που συνδέεται με τη συσκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:36

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:35

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τα εθνικιστικά κόμματα ελπίζουν να εκμεταλλευθούν το αντισυστημικό κύμα που σαρώνει την ευρωπαϊκή ήπειρο τα τελευταία τρία χρόνια

Οι πιο σημαντικές ευρωεκλογές

Tα εκλογικά αποτελέσματα που θα αποκαλυφθούν την Κυριακή το βράδυ θα έχουν αντίκτυπο στις Βρυξέλλες και στις εθνικές πρωτεύουσες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X