ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι Ταλιμπάν ζητούν την υποστήριξη της Τουρκίας

O εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Ναίμ Γουάρντακ κάλεσε την Τουρκία να βοηθήσει το Αφγανιστάν και τους Αφγανούς

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες στις σχέσεις μας. Το πρώτο είναι οι αρχές του Ισλάμ και το δεύτερο είναι τα συμφέροντα του λαού και των χωρών», δηλώνει στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Ναίμ Γουάρντακ κάλεσε την Τουρκία να βοηθήσει το Αφγανιστάν και τους Αφγανούς.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας «Anadolu» στις 25 Αυγούστου, ο Γουάρντακ αναφέρθηκε στην Τουρκία ως «σημαντική χώρα».

«Ο τουρκικός λαός είναι μουσουλμανικός και τα αδέλφια μας. Έχουμε ιστορικές, κοινωνικές και πολιτιστικές σχέσεις με την Τουρκία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, προσθέτοντας ότι η ισλαμιστική οργάνωση επιθυμεί να βελτιώσει τους δεσμούς με την Άγκυρα στο μέλλον και ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται σε επαφή.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι Ταλιμπάν χρειάζονται την υποστήριξη της Τουρκίας, ο Γουάρντακ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό». «Θέλουμε να μας στηρίξει η Τουρκία. Οι άνθρωποί μας αντιμετωπίζουν έναν πόλεμο 40 ετών και χρειάζονται βοήθεια. Θέλουμε όλες οι χώρες, ειδικά η Τουρκία, να βοηθήσουν το λαό και τη χώρα μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Άγκυρα μπορεί να διαδραματίσει «σημαντικό, εποικοδομητικό και θετικό» ρόλο στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν.

Οι όροι της συνεργασίας και το Αεροδρόμιο της Καμπούλ

«Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες στις σχέσεις μας. Το πρώτο είναι οι αρχές του Ισλάμ και το δεύτερο είναι τα συμφέροντα του λαού και των χωρών. Θέλουμε να οικοδομήσουμε καλές, εποικοδομητικές και θετικές σχέσεις με την Τουρκία λόγω αυτών των δύο παραγόντων», υπήρξε η τοποθέτηση του κ. Γουάρντακ.

Όσον αφορά την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ, ο κ. Γουάρντακ δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι οι Αφγανοί είναι υπεύθυνοι για τη γη και τα συμφέροντά τους. «Η διακυβέρνηση της χώρας μας είναι δική μας ευθύνη», δήλωσε ο κ. Γουάρντακ, προσθέτοντας ότι οι μαχητές των Ταλιμπάν «ασφαλίζουν» το αεροδρόμιο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση