ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι τρεις πόλεις όπου μετακομίζουν οι Νεοϋορκέζοι λόγω κόστους

Οι πόλεις τις οποίες οι επίδοξοι αγοραστές εγκατέλειψαν για άλλες, ήταν αυτές με την ακριβότερη αγορά κατοικίας - μεταξύ αυτών Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες.

Λύσεις μόνιμης κατοικίας, μακριά από τις πανάκριβες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, αναζητούν οι αγοραστές ακινήτων.

Μεταξύ των δέκα πόλεων που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση μεταξύ όσων αναζητούν να αγοράσουν σπίτι και να μετακομίσουν, οι μισές βρίσκονται στη Φλόριντα που, εκτός από το ότι προσφέρει φθηνές κατοικίες και άφθονο ήλιο, φαίνεται να παραμένει ανεπηρέαστη από την άνοδο των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων.

Σὐμφωνα με έκθεση του κτηματομεσιτικού γραφείου Redfin, οι περισσότεροι αγοραστές κατοικιών σε Μαϊάμι, Τάμπα και Ορλάντο της Φλόριντα προέρχονται από τη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ των δέκα πόλεων που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση μεταξύ όσων αναζητούν να αγοράσουν σπίτι και να μετακομίσουν, οι μισές βρίσκονται στη Φλόριντα – Πηγή: Redfin/Bloomberg

Παρότι ο συνολικός αριθμός όσων μετακομίζουν μετά από αγορά κατοικίας έχει μειωθεί σε σχέση με τον 2022, όσοι τελικά το κάνουν, είναι πιο πιθανό να φύγουν από την πόλη, παρά να αναζητήσουν άλλο σπίτι στη μητροπολιτική περιοχή τους.

Ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν να μετακομίσουν σε νέα πόλη μειώθηκε κατά 3,6% τον Φεβρουάριο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, ενώ όσοι ψάχνουν εντός της μητροπολιτικής περιφέρειας όπου ήδη διαμένουν, μειώθηκαν κατά 14,4%.

Σύμφωνα με το Redfin, οι πόλεις τις οποίες οι επίδοξοι αγοραστές εγκατέλειψαν για άλλες, ήταν αυτές με την ακριβότερη αγορά κατοικίας – μεταξύ αυτών Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες.

Παρότι η αύξηση, λόγω ανόδου των επιτοκίων, του μηνιαίου κόστους των ενυπόθηκων δανείων κατά σχεδόν 20% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, δε φαίνεται να αποτρέπει τους πολίτες από την αγορά, αλλά σε πιο προσιτές πόλεις, σημειώνει η Redfin.

Σημειώνεται πως ένα σπίτι στο Μαϊάμι πωλείτο 484.000 δολ. το Φεβρουράριο, έναντι 640.000 ένα αντίστοιχο στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Bloomberg

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Φανταστείτε οι Αμερικανοί να μην εκμεταλλεύονταν τον πλούτο του Αραβικού Κόλπου και της ανθρωπότητος εν γένει με τις δολοπλοκίες των.
Τι άθλιο τελικά «Έθνος»τόσα προβλήματα οίκισης καθώς και με τόσες εξαγωγές οικονομικών κρίσεων εκ του βαθέως Κράτους, με αντικατοπτρισμό τις Κυβερνήσεις των Δημοκρατικών ή των Ρεπουμπλικάνων, απατεώνων του Χρηματιστηρίου και του Τραπεζικού Τομέως.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η υπόθεση Μεντβέντεφ αναδεικνύει το δίλημμα που ταλανίζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των Ρώσων ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ