ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομάδα του Ερντογάν επιχειρεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών

«Ακυρώνεται» η εκλογή δημάρχων εναντίον των οποίων εκκρεμούν δίκες

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μια σημαντική πληροφορία φέρνει στο προσκήνιο η αντιπολιτευόμενη τουρκική ιστοσελίδα Αχβάλ, η οποία αφορά την μελλοντική τροπή των πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία υπό την σκιά των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών. Πρώην συνεργάτης του τουρκικού Προεδρικού δηλώνει ότι μια «ομάδα» επιχειρεί να ανατρέψει με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. 

Οι αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο την ώρα που στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζεται το πολιτικό θρίλερ στο ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας, με το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να ανακοινώνει την «ακύρωση» της εκλογής δημάρχων, για τους οποίους εκκρεμούν δίκες. Σε αυτές τις περιοχές, νικητές των εκλογών θα είναι αυτοί που ήρθαν δεύτεροι στην κατάταξη, δηλαδή, σε πολλές περιπτώσεις, οι υποψήφιοι της κυβέρνησης.

Η σκληροπυρηνική ομάδα του Ερντογάν

Ο Φιράτ Ερέζ, πρώην μέλος της ομάδας των «Πελεκάνων», που το 2016 συνέβαλλε στην απομάκρυνση του Αχμέτ Νταβούτογλου από την Πρωθυπουργία, αποκαλύπτει ότι πίσω από τις νέες αντιδημοκρατικές κινήσεις του Προεδρικού και της κυβέρνησης κρύβεται η γνωστή ομάδα που τάσσεται υπέρ σκληροπυρηνικών και ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών. Αυτή η ομάδα στοχεύει στην ανατροπή του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών και την διεξαγωγή νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Ο κ. Ερέζ έχει λάβει ενεργό ρόλο στον ψυχολογικό πόλεμο που διεξήγαγε το τουρκικό Προεδρικό, τα τελευταία χρόνια κατά της αντιπολίτευσης και των Κούρδων. Παράλληλα αποκαλύπτει τις δραστηριότητες της ομάδας «Πελεκάνων», τις οποίες χαρακτηρίζει ως «κοινωνική επιδημία». Η αρχική αποστολή της ομάδας, ήταν η ενίσχυση της παρουσίας του ΑΚΡ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην πορεία η αποστολή άλλαξε και επιστρατεύτηκαν αντιδημοκρατικά μέσα και μεθοδεύσεις.

Οι δημοτικές εκλογές και οι αντιδράσεις

Ο κ. Ερέζ συσχετίζει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών με την δράση της προαναφερόμενης ομάδας, η οποία ελέγχεται από το τουρκικό Προεδρικό. «Υπήρχε ανέκαθεν μια αντίδραση κατά των Πελεκάνων στην βάση του ΑΚΡ, αν και αυτή η κριτική δεν σχετιζόταν ποτέ με τον Ερντογάν. Αλλά τώρα έχει αυξηθεί σε σημείο που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί», τονίζει ο ίδιος.

Η εν λόγω κριτική κορυφώθηκε μετά την ψηφοφορία της 31ης Μαρτίου, όταν η ομάδα δεν αποδέχθηκε τη νίκη της αντιπολίτευσης στην Πόλη και κάλεσε για ανακαταμέτρηση και μια νέα ψηφοφορία. Οι «Πελεκάνοι» σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούν έναν λογαριασμό Twitter (@secimhileleritr ) που επικεντρώνεται στην αποκάλυψη πιθανών παρανομιών στην Πόλη.

Η Αχβάλ προσθέτει ότι την Τρίτη, ο Πρόεδρος Ερντογάν φάνηκε να επαναλαμβάνει την εμπιστοσύνη του προς στους «Πελεκάνους» με φωτογράφιση στο προεδρικό αεροσκάφος της Τουρκίας, στην οποία μαζί με τον ίδιον, ξεχωρίζουν μέλη της αμφιλεγόμενης ομάδας. Λίγο μετά τη λήψη της φωτογραφίας, το κυβερνών κόμμα ανακοίνωσε ότι έχει υποβάλει αίτηση στο εκλογικό συμβούλιο για νέες δημαρχιακές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Προς Κελ-αήδη=Προδότες να γυρέψεις στη φάρα που προέρχεσαι που κουβάλησε την Τουρκία στη Κύπρο!»
Christos A.  |  08:04

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:36

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:35

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τα εθνικιστικά κόμματα ελπίζουν να εκμεταλλευθούν το αντισυστημικό κύμα που σαρώνει την ευρωπαϊκή ήπειρο τα τελευταία τρία χρόνια

Οι πιο σημαντικές ευρωεκλογές

Tα εκλογικά αποτελέσματα που θα αποκαλυφθούν την Κυριακή το βράδυ θα έχουν αντίκτυπο στις Βρυξέλλες και στις εθνικές πρωτεύουσες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X