ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρωσία: Ομόφωνο το «ναι» στην υποψηφιότητα Μισούστιν

Η ρωσική Κρατική Δούμα, αναμένεται αργότερα σήμερα να επικυρώσει την υποψηφιότητα του Μισούστιν.

ΑΜΠΕ

Το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία ενέκρινε σήμερα ομόφωνα την υποψηφιότητα του Μιχαήλ Μισούστιν για το αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας ενόψει της επίσημης ψηφοφορίας αργότερα σήμερα στη Δούμα, ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Αναστασία Κασεβάροβα, μια βοηθός του προέδρου του κοινοβουλίου.

Η ρωσική Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, αναμένεται αργότερα σήμερα να επικυρώσει την υποψηφιότητα του Μισούστιν. Η Ενωμένη Ρωσία έχει την πλειοψηφία στη Δούμα.

Χθες Τετάρτη, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον Μισούστιν για τη θέση του πρωθυπουργού μετά την παραίτηση που υπέβαλε η κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ευχαριστώντας με μία σύντομη χειραψία τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που ασκεί την πρωθυπουργία από το 2012, ο Πούτιν δήλωσε: «Δεν λειτούργησαν όλα, αλλά ποτέ δεν λειτουργούν όλα»

Αμέσως μετά, ο Πούτιν είχε σύντομη συνάντηση με τον Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος δέχθηκε να αναλάβει ρόλο πρωθυπουργού. Ο διορισμός του άγνωστου τεχνοκράτη Μισούστιν εξέπληξε όσους ανέμεναν ότι ο Πούτιν θα επέλεγε να αναβαθμίσει κάποιον πολιτικό τον οποίο έχει επιλέξει να δει ως διάδοχό του στην προεδρία το 2024.

Μια ημέρα πριν ο Πούτιν είχε προτείνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την μεταρρύθμιση του ρωσικού Συντάγματος για την ενίσχυση των εξουσιών του κοινοβουλίου με την παράλληλη διατήρηση του προεδρικού χαρακτήρα του πολιτεύματος, του οποίου ηγείται εδώ και 20 χρόνια.

Ο Μισούστιν διατηρούσε μέχρι σήμερα τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας.

Όπως πρόσθεσε η Κασεβάροβα, ο Μισούστιν έχει δηλώσει πως το υπουργικό συμβούλιο θα συνεργάζεται στενά με το κοινοβούλιο.

Πάντως, σύμφωνα με την Ιρίνα Γιαρόβαγια, την αντιπρόεδρο της Δούμας, ο Μισούστιν δεν έχει συζητήσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης με το κόμμα του, του οποίου μέλος είναι και η ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση