ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:10
 

Ομοσπονδία Ην. Βασιλείου: 115 Κύπριοι της παροικίας έχουν πεθάνει από κορωνοϊό

Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των συνολικών θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα θερμά και εγκάρδια συλλυπητήριά της εκφράζει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου στους οικείους των 115 μελών της παροικίας που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η Ομοσπονδία πληροφορείται καθημερινά νέους, τραγικούς θανάτους Κυπρίων στη χώρα, που αριθμούν συνολικά ήδη περίπου 115.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των συνολικών θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντιθέτως, η παροικία αντιπροσωπεύει μόνο το 0,7% του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής, έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα υποστήριξης www.cypriotfederation.org.uk/covid19support για να βοηθήσει η Ομοσπονδία τους ομογενείς να έχουν πρόσβαση σε πολύτιμους πόρους που καλύπτουν μια ευρεία ποικιλία θεμάτων.

Στην ιστοσελίδα υποστήριξης, υπάρχουν πληροφορίες για τους 40 εθελοντές της νεολαίας της Ομοσπονδίας (ΝΕΠΟΜΑΚ ΗΒ) που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στην προμήθεια τροφίμων από τις υπεραγορές για τους ηλικιωμένους.

Υπάρχει επίσης κατάλογος εκπαιδευτικών, πληροφορίες για τις επιλογές παράδοσης τροφίμων στο σπίτι από μπακάλικα της ομογένειας και πολλές άλλες βοηθητικές πληροφορίες.

Οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται βοήθεια για να προμηθευτούν τρόφιμα ή απαραίτητες προμήθειες, μπορούν να στέλνουν email στο enquiries@cypriotfederation.org.uk ή να καλούν την Ομοσπονδία στο 02084459999.

Αναφέριε ότι υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσονδία έχει στείλει πάνω από 4.300 πακέτα τροφίμων σε Κύπριους φοιτητές που έχουν μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως πράξη υποστήριξης μια και βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους αυτές τις δύσκολες στιγμές. "Θέλουμε να επεκτείνουμε την πρωτοβουλία μας για παροχή πακέτων με παραδοσιακά κυπριακά τρόφιμα για συμπατριώτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ως Ομοσπονδία θα δώσουμε τη προσοχή μας σε κάθε παράκληση, οπότε αν γνωρίζετε κάποιον που έχει πραγματική ανάγκη βοήθειας, παρακαλούμε να μας καλέσετε στο 02084459999."

Για να είναι επιτυχημένη αυτή η πρωτοβουλία, σημειώνει, "χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας, οπότε παρακαλούμε αυτούς που μπορούν να προσφέρουν ό,τι μπορούν. Δωρεές μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας μας www.cypriotfederation.org.uk, κάνοντας κλικ στο "Donate" στο επάνω μέρος της σελίδας. Για μεγαλύτερες δωρεές (άνω των £ 250) επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας μέσω enquiries@cypriotfederation.org.uk», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X