ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οπλοκατοχή: Έλεγχος συμπεριφοράς στα social media για όσους αιτούνται άδεια

Πρόκειται για μια προσέγγιση που κερδίζει τo χειροκρότημα πολλών Δημοκρατικών και οργανώσεων

Σε έλεγχο του «χαρακτήρα και της συμπεριφοράς» των αιτούντων άδεια οπλοκατοχής μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα προχωρά πλέον η πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για μια προσέγγιση που κερδίζει τo χειροκρότημα πολλών Δημοκρατικών και οργανώσεων που στηρίζουν την αυστηροποίηση των νόμων για την οπλοκατοχή, ορισμένοι ειδικοί, ωστόσο, εκφράζουν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου, αλλά και ανησυχίες για θέματα ελευθερίας του λόγου.

Πολλοί εκ των τοπικών αξιωματούχων που θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο του περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διερωτώνται αν θα έχουν τους κατάλληλους πόρους για να φέρουν εις πέρας το έργο, αλλά και αν ο νόμος είναι συνταγματικός.

Οι σερίφηδες δεν έχουν λάβει επιπλέον χρήματα ή προσωπικό για να χειριστούν τη νέα διαδικασία αίτησης άδειας οπλοκατοχής, δηλώνει ο Peter Kehoe, διευθυντής της ένωσης σερίφηδων για την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ο νόμος, τόνισε, παραβιάζει συνταγματικά δικαιώματα και εκτιμά πως οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν θα εξετάσουν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν νομίζω ότι θα το κάναμε αυτό», δήλωσε ο Kehoe. «Πιστεύω ότι θα ήταν παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

Το νέο μέτρο, που τίθεται σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο, συμπεριλήφθηκε σε νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και επιδιώκει να θέσει όρια στη χρήση όπλων, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να φέρουν όπλο για την ατομική τους ασφάλεια.

Όλο και περισσότεροι νέοι άνδρες, μεταξύ των οποίων και ο ένοπλος που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλους σε δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας, αφήνουν στοιχεία στο Διαδίκτυο σχετικά με μαζική δολοφονία που πρόκειται να διαπράξουν.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι αιτούντες άδεια οπλοκατοχής πρέπει να παρέχουν στους τοπικούς αξιωματούχους μια λίστα με λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούν τα τελευταία χρόνια. Οι τοπικοί αξιωματούχοι θα περιηγούνται στα προφίλ των αιτούντων άδεια οπλοκατοχής προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που υποδεικνύουν επικίνδυνη συμπεριφορά.

Πηγή: CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την πρόταση του γκωλικού Σιοτί για συμμαχία με τη Λεπέν - Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη των εκλογών δίνει ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  ΚΟΣΜΟΣ