ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ορμπαν: Δεν βιαζόμαστε να επικυρώσουμε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης από την Ουγγαρία και την Τουρκία

Kathimerini.gr

Η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει την Ουκρανία σε κανένα ζήτημα διεθνών σχέσεων μέχρι να αποκατασταθούν τα γλωσσικά δικαιώματα των Ούγγρων που ζουν στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Ο Ορμπαν δήλωσε επίσης ότι η Ουγγαρία δεν βιάζεται να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σηματοδοτώντας μια περαιτέρω καθυστέρηση σε μια διαδικασία που έχει κολλήσει στο κοινοβούλιο από πέρυσι. Η αίτηση ένταξης της Σουηδίας βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης από την Ουγγαρία και την Τουρκία.

Ο Ορμπαν δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν βιάζεται να εγκρίνει την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για την ασφάλεια της.

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι επείγον που θα μας ανάγκαζε να επικυρώσουμε την υποψηφιότητα της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ. Δεν βλέπω κάτι τέτοιο», τόνισε ο Ορμπαν.

Η Βουδαπέστη αντιδρά αρνητικά στις επικρίσεις της Στοκχόλμης για τον τρόπο που εφαρμόζονται η δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία. Μαζί με την Τουρκία, που αντιδρoύσε στη σουηδική υποψηφιότητα κατηγορώντας τη Στοκχόλμη ότι δεν καταπολεμά αυτό που η Αγκυρα αποκαλεί κουρδική τρομοκρατία, η Ουγγαρία έχει παρεμποδίσει ως τώρα την ένταξη της Σουηδίας ενώ επέτρεψε αυτή της Φινλανδίας.

Mε πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση