ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουκρανία: «Είμαστε το νέο Στάλινγκραντ», λένε κάτοικοι της Μαριούπολης

Κάτοικοι της Μαριούπολης έλεγαν σήμερα το πρωί ότι η πόλη-λιμάνι της Αζοφικής θάλασσας έχει περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις και δέχεται σφοδρή επίθεση

Kathimerini.gr

Κάτοικοι της Μαριούπολης έλεγαν σήμερα το πρωί ότι η πόλη-λιμάνι της Αζοφικής θάλασσας έχει περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις και δέχεται σφοδρή επίθεση.

Οι ίδιοι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι Ρώσοι πεζοναύτες έχουν αποβιβαστεί στην ακτή και καταλάβει το λιμάνι, όπου βρισκόταν ο μικρός στόλος της Ουκρανίας.

«Ακούμε αεροπλάνα στον ουρανό. Έχει συννεφιά και δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι δικοί μας ή Ρώσοι», δηλώνει ο Ανατόλι Λοζάρ στον Guardian μιλώντας από ένα υπόγειο της Μαριούπολης όπου έχει καταφύγει με την οικογένειά του.

Ο Λοζάρ λέει ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το χωριό Shyrokyne, 20 χιλιόμετρα δυτικά της Μαριούπολης, και υπάρχουν τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες.

Και προσθέτει: «Έχουμε γίνει το νέο Στάλινγκραντ. Σκοτώνουμε Ρώσους. Κάποιοι έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι. Οι οικογένειες στεγάζονται σε υπόγεια. Είναι τρομοκρατημένες με ό,τι συμβαίνει. Τεράστιος αριθμός εθελοντών έχει ενταχθεί στον στρατό. Έχουμε όπλα. Θα παλέψουμε μέχρι τελευταίου ανδρός».

Πηγή: Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την πρόταση του γκωλικού Σιοτί για συμμαχία με τη Λεπέν - Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη των εκλογών δίνει ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  ΚΟΣΜΟΣ