ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Ο στρατός απέκρουσε 47 επιθέσεις της Ρωσίας στο ανατολικό μέτωπο

Σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας παραδέχθηκε ωστόσο χθες πως ο ουκρανικός στρατός δεν ελέγχει πλέον παρά «το ένα τρίτο» του Μπαχμούτ

Kathimerini.gr

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν δεκάδες επιθέσεις του στρατού της Ρωσίας, αρκετές από τις οποίες έγιναν ταυτόχρονα, σε διάφορους τομείς του ανατολικού μετώπου την 400ή ημέρα του πολέμου.

Οι τομείς της Κούπιανσκ, της Λίμανσκ, της Μπαχμούτ, της Αβντιίβκα και της Μαρίινσκ υπέστησαν σφοδρές επιθέσεις, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στο Κίεβο. «Απωθήθηκαν συνολικά 47 επιθέσεις του εχθρού», διευκρίνισε.

Στην Μπαχμούτ, επίκεντρο των εχθροπραξιών εδώ και μήνες, «οι υπερασπιστές μας κρατούν γενναία την πόλη απωθώντας πολυάριθμες εχθρικές επιθέσεις», κατά την ίδια πηγή.

«Πρόοδος» των ρωσικών δυνάμεων

Παρ’ όλα αυτά, Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν «κάποιες επιτυχίες» στο Μπαχμούτ, προσθέτοντας ότι οι μαχητές τους εξακολουθούν να αντέχουν σε μια πολύμηνη μάχη στην οποία και οι δύο πλευρές έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.

Η μεταλλευτική πόλη Μπαχμούτ και οι γύρω πόλεις στην ανατολική βιομηχανική περιοχή του Ντονέτσκ αποτέλεσαν το επίκεντρο των επιθέσεων για μεγάλο μέρος της 13μηνης εισβολής της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία.

Σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας παραδέχθηκε χθες πως ο ουκρανικός στρατός δεν ελέγχει πλέον παρά «το ένα τρίτο» της σχεδόν ισοπεδωμένης πόλης — είχε κάπου 71.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, αλλά πλέον δεν απομένουν εκεί παρά λίγες χιλιάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ukraine  |  Ρωσία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση