ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Το Κίεβο απέρριψε τους όρους του Πούτιν για εκεχειρία

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, θέτοντας, ωστόσο, συγκεκριμένους όρους

Kathimerini.gr

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου απέρριψε την «ειρηνευτική πρόταση» που παρουσίασε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη και δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας μέσω Zoom, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» μεταξύ των δηλώσεων του Πούτιν και των όρων που θέτει η Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Νωρίτερα, ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εάν το Κίεβο αποσύρει τα στρατεύματα από τις περιοχές του Ντονέτσκ, της Χερσώνας, του Λουγκάνσκ και της Ζαπορίζια και απορρίψει επισήμως κάθε προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Οι όροι του Ρώσου προέδρου, που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκείνος εκφώνησε σήμερα, είναι οι πιο συγκεκριμένοι που έχουν μέχρι στιγμής τεθεί δημόσια από τη ρωσική πλευρά, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση